Побачити і почути історії життя «На Зламі»: у Бориспіль приїхала мандрівна виставка про війну на Донбасі

«Було відчуття, наче стоїш на краю прірви. Це відчуття посилилось у день референдуму, коли побачила, як усі йдуть голосувати. А до цього вони поставили порожній вагон на Андріївці й гатили по ньому. Такий грім страшний був!» – це спогади 53-річної Анни про день «референдуму» 11 травня 2014 року. З таких історій життя, які змінила і зламала війна, складається виставка «На зламі».

На 13 стендах можна дізнатися про страх, зруйновані родини, труднощі переселенців, а також думки про реінтеграцію – повернення Донбасу.

Експозицію у Борисполі представила аналітик ГО «Східноукраїнський центр громадських ініціатив» Надія Нестеренко. «На Зламі», за її словами, має стати майданчиком для об’єднання країни, а також для обговорення таких важливих питань, як реінтеграція.

«Є стереотипні думки, що все має вирішуватись та обговорюватись десь на високому рівні і без нас. Але війна торкнулася кожного, тож маємо задуматись, серцем вирішити і комунікувати це далі у суспільстві», – наголосила Надія.

Бориспіль став 20-им містом, куди завітала виставка. Презентували її на Європейській площі, а згодом експозицію перемістили у Державний історичний музей, де побачити і почути історії життя «На Зламі» можна буде ще протягом двох тижнів.

Інф. «ТС»

 

Share Button