ПЕРШИЙ ТРЕНІНГ З РОЗВИТКУ ТУРИСТИЧНОГО НАПРЯМКУ ВІДБУВСЯ У БОРИСПІЛЬСЬКІЙ РДА

14 липня голова Бориспільської РДА Руслан Дяченко відвідав перший одноденний тренінг у Київській області «Розвиток туристичних дестинацій від створення ідеї до готового продукту», ініційований Управлінням туризму Київської ОДА. Про це повідомляє офіційний веб-портал Бориспільської РДА.

Вказується, що захід проходив у приміщенні Бориспільської райдержадміністрації в рамках виконання програми розвитку туризму Київської області. Його метою стала потреба сталого розвитку туризму Київщини. Проходила зустріч в рамках виконання Програми розвитку туризму Київської області за участі представників ОТГ Вишгородського, Бориспільського та Броварського районів у місті Борисполі, в актовій залі приміщення районної ради. У заході взяла участь начальник управління туризму КОДА Анна Куценко.

«Цей тренінг дасть змогу об’єднаним громадам нашого регіону більше дізнатися про потреби розвитку туризму, переваги наявності туристичних локацій. Адже розвиток туризму дає громаді шанс виділитись, розвиватись всебічно та навіть отримувати додаткові фінансові надходження, — наголосив Р. Дяченко у своїй вітальній промові та додав, що Бориспільщина має безліч цікавих для дозвілля туристичних продуктів, багато археологічних пам’яток, що включені до реєстру культурної спадщини України: – Ми маємо 123 кургани, 53 поселення, 5 городищ різних історичних епох. У нас найбільша кількість курганів, чого нема в інших куточках Київщини. Тут дійсно є що показати та на що подивитись!».

Йдеться у повідомленні і про те, що представники Бориспільської РДА, Дівичківської ОТГ, Ташанської сільської ТГ, Бориспільської МТГ, Згурівської ТГ, Переяславської ОТГ, Баришівської ТГ, м. Славутич, Зазимської СТГ ділилися практичним досвідом у розбудові туристичних маршрутів та створенні туристичної карти, яка сприятиме розвитку сільських територій та зацікавить продуктами регіону.

Також в рамках тренінгу було представлено новий проєкт «Дороги вина та смаку Київщини». яким планується створення регіональних етногастрономічних маршрутів на основі трансферу інноваційного європейського досвіду системи географічних зазначень для розвитку сільських територій шляхом туризму.

День був насиченим та продуктивним, а надалі подібні тренінги відбуватимуться на регулярній основі, адже розвиток туризму у громаді — це не лише можливості додаткових надходжень до бюджету, а й виявлення всього потенціалу, яким окрема громада може бути цікавою для інших людей.

 

Share Button