В Україні зареєстрували вакцину Johnson&Johnson

Janssen містить знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтована ДНК, що кодує шиповидний білок вірусу SARS-CoV-2.

МОЗ України зареєструвало вакцину Janssen, виробництва американської компанії Johnson&Johnson проти коронавірусу COVID-19 для екстреного медичного застосування. Рішення було прийнято 2 липняhttp://moz.gov.ua/article/news/v-ukraini-zareestruvali-vakcinu-janssen-proti-covid-19 повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

«Janssen – це векторна вакцина, розроблена фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson&Johnson. Вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтована ДНК, що кодує шиповидний білок вірусу SARS-CoV-2. Вимагає температури зберігання від +2 до +8 С. для повної імунізації достатньо однієї дози», – йдеться в повідомленні.

Вакцину дозволили до екстреного застосування Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали США, Велика Британія, Євросоюз, Швейцарія, Канада і багато інших країн.

Нагадаємо, в кінці травня в Україні доставили 500 доз вакцини Janssen. Вони використовувалися для вакцинації працівників приватної компанії зі США.

Як повідомлялося, з початку кампанії вакцинації в Україні щеплення отримали майже 2,1 млн осіб. При цьому дві дози отримали понад 850 тисяч осіб.

Share Button