«Влада-бізнес задля громади»: цілком реальний формат

Розвиток громад Бориспільщини є пріоритетом для місцевої влади, а коли назустріч іде приватний бізнес — це вагомий показник розвитку цілого регіону.

На землях лісового фонду села Кийлів Вороньківської громади на території майже 4 га біля берегів Дніпра облаштовано зручну зону відпочинку з альтанками, мангалами, дитячим майданчиком, освітленням, сміттєвими урнами, туалетом та навіть відеоспостереженням — тепер тут безкоштовно можуть відпочивати всі бажаючі. А в іншому місці облаштовано пляжну зону та зручний спуск на воду човнів для любителів риболовлі.

Усе це з’явилося завдяки плідній співпраці Бориспільської РДА, органів місцевого самоврядування, ДП «Бориспільський лісгосп» та приватного бізнесу, зокрема, ТОВ «Процівське» і МРГ «Карань».

Саме за кошти приватного бізнесу, а це майже 1 млн грн, всього за місяць було облаштовано зону відпочинку, про яку так мріяли жителі громади.  Окрім того, бізнесмени обіцяють утримувати ділянку в належному стані та регулярно вивозити сміття.

«У Бориспільському районі громада дуже активна, і це тішить, адже своїми ініціативами люди часто спонукають владу до конкретних дій. Жителі Вороньківської громади звернулись до райдержадміністрації за допомогою в облаштуванні зони відпочинку. Своєю чергою, адміністрація звернулася до власників усіх підприємств, розташованих уздовж узбережжя. Відгукнулися лише ТОВ «Процівське» та МРГ «Карань». Без зайвого пафосу Анатолій Бідюк та Юрій Коржевський виконали прохання в дуже короткий термін, — розповів голова Бориспільської РДА Руслан Дяченко і додав, що це саме той випадок, коли бізнес інтегрувався у громаду, а громада інтегрувалася в бізнес.

— Надалі плануємо продовжувати практику співпраці з бізнесом задля розвитку нашої Бориспільщини. Сподіваюсь, що приклад колег стане добрим взірцем для всіх власників бізнесу» — підкреслив очільник Бориспільщини.

Голова Вороньківської об’єднаної громади Любов Чешко ніяк не натішиться новій зоні відпочинку, де люди мають можливість культурно відпочити.

«Ми не повинні боротись із багатством, нам треба боротися із бідністю. Я рада, що на нашій  території знаходиться товариство «Процівське» та мисливське господарство «Карань», керівництво яких завжди відгукується на всі прохання влади і людей»: «Ми ніколи не відмовляємо в допомозі людям, тому на це прохання також відгукнулись. Місяць тому на території тоді ще майбутньої зони відпочинку зустрічалися із головою Бориспільської РДА та представниками лісгоспу, аби обговорити бачення кожного з них щодо облаштування зони. Тоді йшлося про термін в один місяць. Час сплив, тож ми тут — уже на облаштованому місці культурного відпочинку серед перших відпочивальників», —  радіє один із засновників громадської організації мисливсько-рибальського господарства «Карань» та товариства «Процівське» Анатолій Бідюк.

До теми.

ГО МРГ «Карань» та ТОВ «Процівське» розпочали свою діяльність у 2004 році, їх засновниками від початку й до сьогодні є Анатолій Бідюк та Юрій Коржевський. Основний вид діяльності – мисливство, відловлювання тварин і надання пов’язаних з цим послуг.

 «Як один із затятих любителів риболовлі, можу сказати, що найбільше радію облаштуванню зони спуску на воду для човнів. Переконаний, що всі жителі наших сіл схвалять таку справу. Бажаю людям приємного відпочинку, а нам, як представникам влади, залишається підтримувати це все у чистоті та порядку» — зазначив староста Кийлова та Головурова Олексій Король.

О. Король у свої 35 років вже став старостою двох населених пунктів Вороньківської громади. Молодий та енергійний, він має вдосталь планів для розвитку сіл та добрі відносини з їх мешканцями.

Свою обіцянку представники приватного бізнесу виконали, а отже, формат співпраці  «влада-бізнес задля громади» цілком реальний. Надалі жителі громади мають можливість комфортно відпочивати на природі, і для цього у них є всі умови. Залишається лише берегти та примножувати.

Тетяна ХОДЧЕНКО, журналіст

Share Button