ПОНАД 50 ТИСЯЧ ЖИТЕЛІВ КИЇВЩИНИ ВЖЕ ВАКЦИНУВАЛИСЬ ПРОТИ КОРОНАВІРУСУ

51020 жителів Київщини отримали першу дозу вакцини проти коронавірусу. Ревакцинація другою дозою поки очікується. Про це наголосив очільник Київської облдержадміністрації Василь Володін 11 травня.

«Ми залишаємось одними з лідерів вакцинальної кампанії в Україні. Як і раніше, проводимо імунізацію проти коронавірусу без вихідних. Більше 50 тисяч людей уже зробили щеплення. Незабаром розпочнемо процес вакцинації і другою дозою», – уточнив В. Володін.

Він додав, що Київщина продовжує використовувати три види вакцини, кожна з яких призначена для конкретних цільових груп.

Німецьку Сomirnaty/Pfizer-BioNTech застосовують для щеплення мешканців і працівників будинків для людей похилого віку та спеціалізованих психоневрологічних закладів.

Китайську CoronaVac/Sinovac – для медиків, маломобільних груп населення, опікунів і працівників освіти, які будуть залучені до проведення ЗНО.

Південнокорейську AstraZeneca-SKBio – для щеплення людей віком 65+, а також для ревакцинації тих, хто вже отримав першу дозу індійської вакцини AstraZeneca/Covishield.

 

Share Button