КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ ВИХОДИТЬ З «ЧЕРВОНОГО» РІВНЯ ЕПІДЕМІЧНОЇ НЕБЕЗПЕКИ

З 00 год. 00 хв 1 травня на території Київської області скасовується «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні Державної комісії з питань ТЕБ та НС 30 квітня.

За словами голови КОДА Василя Володіна, в області спостерігається покращення епідемічної ситуації, а щотижнева кількість госпіталізацій і підтверджених нових випадків захворювання зменшилась вдвічі в порівнянні з попереднім тижнем.

«Завантаженість ліжок з киснем в області становить 49%. Рівень госпіталізацій в області менше 60 осіб на 100 тисяч населення. Коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування становить 15%. Але це зовсім не означає, що коронавірус подолано та загроза залишилася у минулому. Тому рішенням обласної комісії ТЕБ та НС ми вводимо на території області деякі обмеження», – зазначив Василь Володін.

Таким чином обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, керуючись рішенням державної комісії ТЕБ та НС, скасувала з 00 год. 00 хв. 1 травня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території області. При цьому на Київщині продовжують діяти деякі обмеження.

Відтак із 00 год. 00 хв. 1 травня на території Київської області забороняється:

– перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту

– перебування на вулицях без документів;

– самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;

– проведення масових заходів за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 50 відсотків місць у кожному окремому залі, крім заходів, які перелічені протоколом комісії.

– приймання відвідувачів у кінотеатрах з наповненістю кінозалів або залів понад 50 відсотків місць;

– здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, в кількості більшій, ніж 50 відсотків місць, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.

– проведення дискотек, робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо;

– робота після 24-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

– розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій, ніж 2 метри за сусідніми столиками та більш як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років);

– відвідування закладів освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш як 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти;

– проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти з більше ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів);

– діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів загальної площі приміщення, басейнів більше ніж чотири особи на одній доріжці для індивідуальних занять або шість осіб для спортивно-тренувальних груп.

«Так, спільними зусиллями ми змогли зменшити стрімке поширення хвороби. Проте це не означає, що COVID-19 відступив. Тож вкотре наголошую: лише від нас з вами залежить, чи довго нам ще доведеться терпіти коронавірус та жити в карантинних умовах. Саме тому цього року, як і попереднього, я закликаю всіх жителів нашої області берегтись і провести Великодні свята з дотриманням протиепідемічних норм. Бережіть себе та рідних!», – звернувся до жителів Київщини Василь Володін.

 

Share Button