МЕТРОВІ ПИСАНКИ ТА ВЕЛИКОДНЄ ДЕРЕВО У МИРНОМУ  – СИМВОЛИ СВІТЛОГО ВОСКРЕСІННЯ

Міні-фестиваль писанок у Мирному

Напередодні Великодня у Мирному пройшов невеличкий Пасхальний фестиваль. У селі створили цілу алею метрових писанок ручної роботи, а по центру встановили Великоднє дерево, яке теж прикрасили стрічками і крашанками.

Ініціатором проєкту став керівник будинку культури Павло Селінський, ідею ж, як розповідає, «підгледів» в Інтернеті. Аби реалізувати задум, звернувся до керівництва СТОВ «Старинська птахофабрика», що входить до складу Агроіндустріального холдингу МХП, зокрема його директора Сергія Міщенка. На птахофабриці залюбки підтримали ініціаторів і допомогли з придбанням всього необхідного, щоб захід був по-особливому яскравим і радісним: закупили метрові штучні яйця і встановили на центральній площі села Великоднє дерево. Писанки розмальовували керівник арт-студії Тетяна Литвиненко разом зі своїми учнями Вікторією Бачінською, Дашею Білоус, Тетяною Слусаренко та Максимом Поліщуком.

Творча робота тривала близько місяця. До процесу також долучилися Мирненська ЗОШ – кожен клас створив по писанці, й дитячий садок «Казка», які розфарбували шість величезних яєць.

«А ось ці три метрові писанки виготовив і розмалював дідусь разом зі своїми внуками», ‒ показує журналістам «ТС» заступник директора школи Ірина Зленко.

П. Селінський розповів, що в будинку культури, звичайно, з дотриманням всіх санітарних норм, було проведено майстер-клас з писанкарства для жителів села. Тож кожен може принести свою писанку і прикрасити нею дерево. Ці символи свята додаватимуть святкового настрою, гуртуватимуть громаду, показуючи, що разом можемо робити місце нашого життя кращим.

Інф. «ТС»

Share Button