Київ послаблює карантин — відкривають ресторани, ТРЦ і метро для всіх

З 1 травня Київ послаблює карантинні обмеження — відкриються ресторани і ТРЦ, а транспорт повернеться до звичного графіку. Про це заявив на брифінгу у середу мер столиці Віталій Кличко.

«Сьогодні вранці Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про послаблення протиепідемічних заходів у столиці. Ми сподіваємося, що і Державна комісія з надзвичайних ситуацій ухвалить рішення про перегляд рівня епідемічної небезпеки та виведення столиці із «червоної» зони», – сказав Кличко.

За його словами, з 1 травня весь наземний громадський транспорт та метро відновлять перевезення пасажирів у звичайному режимі. Але з дотриманням визначених раніше протиепідемічних норм та правил.

«Але закликаю жителів столиці користуватися громадським транспортом тільки в разі нагальної потреби», – наголосив Кличко.

За його словами, з суботи також відновлять роботу заклади торгівлі, торгово-розважальні центри, ринки, ярмарки, заклади громадського харчування, спортивні зали та фітнес-центри.

«Втім, власники цих закладів повинні розуміти, що працюватимуть тільки з дотриманням всіх норм безпеки!» – наголосив мер Києва.

Відновлять роботу і Центри надання адміністративних послуг. Але прийматимуть відвідувачів за попереднім записом через електронні сервіси.

Як повідомлялося, у Києві з 5 квітня запровадили суворі карантинні обмеження до 16 квітня. 14 квітня міська комісія ТЕБ і НС подовжила дію локдауну до 30 квітня.

 

Share Button