Денис Шмигаль: «Ще кілька регіонів днями можуть послабити карантин»

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль прогнозує, що ще кілька регіонів найближчим часом можуть послабити карантин. Про це він сказав на черговому засіданні уряду.

«За минулий тиждень одразу три області залишили червону зону карантину: Чернівецька, Львівська та Одеська. Фактично по всіх областях бачимо зниження кількості нових випадків та госпіталізацій. Ще декілька регіонів найближчими тижнями або навіть днями зможуть послабити карантинні обмеження», – сказав Шмигаль.

За його словами, нині у місцевої влади залишаються інструменти, аби швидко реагувати та посилювати певні карантинні обмеження в разі різкого збільшення кількості нових випадків.

«Саме такі принципи адаптивного карантину довели свою ефективність, і цей механізм буде збережено й надалі», – сказав прем’єр.

Водночас він закликав не забувати, що травневі свята можуть призвести до збільшення кількості випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. І оскільки уряд обіцяв не посилювати карантин на вихідні, то кожен має бути свідомим та відповідальним, аби ситуація не погіршилася загалом, та не забувати про соціальну дистанцію та масковий режим.

Шмигаль закликав дослуховуватися як до Міністерства охорони здоров’я, так і до лідерів церков та релігійних організацій, які закликають дотримуватись протиепідемічних норм та святкувати Великдень вдома.

 

Share Button