Зеленський закликає ФОПів подавати заявки для отримання «карантинних» 8 тисяч

Президент Володимир Зеленський закликає малих підприємців і працівників у червоних зонах активніше реєструвати заявки на порталі «Дія», щоб уже цього місяця отримати фінансову допомогу від держави. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Малий і середній бізнес – одна з головних складових нашої економіки. Він створює близько 7 мільйонів робочих місць. Не можна допустити, щоб ці люди втратили роботу через коронакризу. Щоб закрили свій бізнес через неможливість прогодувати сім’ю. У важкі часи держава повинна підставити плече громадянам. Подавши заявку через «Дію», люди зможуть отримати по 8 тисяч гривень прямої грошової допомоги з держбюджету», – зазначив Зеленський.

Також президент закликав місцеву владу не стояти осторонь і допомогти своїм підприємцям із місцевих бюджетів, «адже йдеться про робочі місця саме у ваших громадах».

При цьому у пресслужбі поінформували, що на сьогодні вже близько 100 тис. осіб подали відповідні заявки.

Віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров підкреслив, що Мінцифри розробило технічну частину оформлення матеріальної допомоги ФОПам і найманим працівникам червоної зони, щоб послугу можна було отримати у кілька кліків на порталі чи в застосунку «Дія».

Як повідомлялося, 19 квітня на Єдиному порталі державних послуг «Дія» розпочалася реєстрація заявок на отримання державної допомоги для фізичних осіб – підприємців і найманих працівників, які були змушені припинити свою діяльність у зв’язку з посиленням карантинних обмежень через поширення коронавірусу.

Після реєстрації через мобільний додаток або послуг «Дія» малі підприємці та їхні працівники, які перебувають у червоних карантинних зонах та діяльність яких постраждала від запроваджених обмежень, отримають з державного бюджету одноразову матеріальну виплату у розмірі 8 тисяч гривень.

Крім гарантованої державою допомоги, вони зможуть додатково одержати виплати з місцевих бюджетів, якщо орган місцевого самоврядування ухвалить відповідне рішення.

 

Share Button