Бориспілька представить Україну на Олімпіаді геніїв у США

За кілька днів усі соціальні мережі облетіла новина: учениця 10-Б класу Бориспільського академічного ліцею та вихованка гуртка робототехніки та радіозв’язку ЦТТ «Евріка» Марія Крикун представлятиме Україну, а водночас рідне місто і Київщину, на Олімпіаді геніїв у США. Дівчина виборола ІІІ місце в категорії «Екологічна інженерія», взявши участь у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу «Еко-Техно Україна 2021» національного етапу Міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів ISEF 2021 та представивши роботу «Self-orienting solar panel as a component of an energy independent house» (у перекладі з англ. «Самоорієнтовна сонячна панель, як складова частина енергонезалежного будинку»).

У середу, 7 квітня, Бориспільський міський голова Володимир Борисенко та його заступник Людмила Бистра запросили Марію Крикун та її батьків на урочистий прийом та вручили переможниці Подяку, букет квітів і пам’ятний сувенір.

На запитання журналіста «Чи вважає себе генієм?» Марія, засоромившись, посміхається та відповідає, що вважає себе звичайною дівчиною, адже, як і всі, ходить до школи, має мрії, плани і просто займається тим, що їй подобається.

Батьків Нелю Віталіївну та Віктора Григоровича Крикунів також були відзначено Подякою міською голови та грошовою винагородою за підтримку і розвиток потенціалу дитини.

Тато Віктор Григорович наголосив, що в їхній родині всі діти, а виховують четверо, талановиті, і кожному потрібно приділити увагу, допомогти, підтримати, хоча це й не легко. А мама додала, що донька Марія постійно трудиться: «Її внесок найбільший, то готується до різних олімпіад, то гуртки відвідує, а ще шкільне навчання, тож чи не щодня працює до опівночі!»

Подякою відзначили Бориспільський міський центр технічної творчості «Евріка», адже завдяки навчанню 16-річна учениця гуртка робототехніки та радіозв’язку досягла такого високого результату.

Тож залишається лише побажати талановитій Марії перемоги на Міжнародному конкурсі у США.

Інф. «ТС»

Share Button