ВІДГУКНУЛИСЯ ВІДРАЗУ: ТЕРМІНОВА ЗАКУПІВЛЯ ДОРОГОВАРТІСНОГО ПРИСТРОЮ ВРЯТУВАЛА ЖИТТЯ ЖІНКИ

Адміністрація лікарні, медперсонал, окремо фахівці інфекційного відділення № 2 вдячні меценатам за допомогу у придбанні обладнання, що здатне врятувати не одне людське життя. Про це повідомляє у Фейсбуці КНП «ББЛІЛ».

У повідомленні йдеться, що цього разу на прохання термінової закупівлі дороговартісного пристрою відгукнулися міський голова Володимир Борисенко та голова правління Бориспільського РСТ Костянтин Струков.

Далі розповідається про непросту історію появи у лікарні незамінного під час пандемії пристрою HFNC (дозатора кисню зі зволожувачем для назальної високопотокової оксигенотерапії). Та головне, наголошують медики, – завдяки цьому пристрою врятовано життя молодої жінки.

26 березня до інфекційного відділення КНП надійшла 38-річна пацієнтка з діагнозом COVID-19. 29 березня ввечері її стан різко погіршився, за словами чергового лікаря Іллі Луціва, легені хворої були уражені на 90%, а сатурація кисню крові нижчою за 75%, що є вкрай критичною для життя. Пацієнтка терміново потребувала підключення до апарату штучної вентиляції легень. Однак усі апарати ШВЛ на той час були зайняті іншими хворими. Тоді Ілля Луців терміново звернувся за допомогою до міського голови Володимира Борисенка. І вже о 22.00 дороговартісне обладнання було доставлене до інфекційного відділення, а життя молодої жінки врятоване. Хоча наразі вона перебуває у критичному стані, але без цього пристрою пацієнтка б не вижила…

«Завдяки цьому пристрою буде врятовано не одне життя», — наголошують лікарі.

30 березня очільник міста відвідав багатопрофільну лікарню та переконався у справності нового обладнання, а ще подякував медикам за їх нелегку, героїчну роботу в умовах пандемії.

P.S. Раніше лікарня не могла закуповувати подібне обладнання через можливість використання кисню лише в балонах. З появою потужної стаціонарної станції з напірною системою киснепостачання, робота дозаторів кисню стала можливою.

 

Завжди пам’ятайте про дотримання елементарних правил:

носіть маску в громадських місцях, слідкуйте, щоб маска закривала ніс і рот;

мийте руки близько 40 секунд та користуйтеся антисептиками з вмістом не менше 60% спирту;

не торкайтеся брудними руками очей, носа та рота;

з людьми тримайте дистанцію в 1,5 метри, особливо з тими, хто має симптоми респіраторного захворювання;

якщо захворіли — залишайтеся вдома;

регулярно провітрюйте приміщення та дезінфікуйте поверхні;

слідкуйте за своїм здоров’ям, і якщо з’являються симптоми захворювання, невідкладно звертайтеся до сімейного лікаря.

 

Share Button