Віталій Горкун про спиляні дерева на Момота, проєкт реконструкції Київського Шляху та «монетизацію» пільг на проїзд

Коли у Борисполі нарешті стартує ямковий ремонт доріг, чому спиляли дерева на вул. Володимира Момота і що не так із проєктом першого етапу реконструкції Київської Шляху – на всі ці запитання дав відповідь заступник міського голови Віталій Горкун під час уже традиційного ефіру у Facebook.

Також він пояснив, чи чекати монетизації пільг за проїзд та чому «Європа за нами плаче». Більше – читайте далі.

Ранком у напрямку Харкова, а ввечері – у напрямку Києва: нова «схема» прибирання Борисполя

У Борисполі стартувало велике прибирання вулиць. Минулого тижня комунальники працювали на вулицях Київський Шлях, Глібова та Глибоцька.

Віталій Горкун одразу ж вибачився за незручності та запевнив: надалі комунальники враховуватимуть транспортні потоки зі столиці та назад: «Це ми знаємо, і робота вже проведена з «ВУКГ». Ранкові роботи проводитимуться у напрямку Харкова, а вечірні – у напрямку Києва», – підкреслив заступник міського голови.

Ямковий ремонт: роботи розпочнуться тільки-но потепліє

Ямковий ремонт доріг розпочнеться з дня на день. Як наголошує В. Горкун, роботи свідомо відтермінували до потепління, аби не втратити у якості. За його словами, розпочнуть роботи, коли середньодобова температура сягне 5 градусів тепла.

Депутатські мільйони: щодо розподілу коштів до управління ЖКГ звернулося лише п’ять депутатів

Міські депутати не поспішають із розподілом коштів, що виділені на вирішення проблемних питань на їх округах. У міській раді закликають обранців якнайшвидше визначатись, аби всі закупівлі робіт та послуг можна було зробити вчасно.

«Лише п’ять депутатів звернулися до ГУ ЖКГ щодо розподілу своїх коштів», – наголосив В. Горкун і закликав жителів міста та сіл активніше працювати з депутатами, озвучувати потреби та проблеми, «щоб це можна було підсумувати і внести в Прозоро для закупівель».

Європа за нами плаче: жителів Бориспільської ОТГ закликали не засмічувати лісосмуги

Сміття – одне з найгостріших питань. Днями співробітники відділу благоустрою затримали бориспільця, який вирішив вивезти відходи у лісосмугу, бо «не знав, що так не можна». У міській раді цей інцидент не залишили без уваги і закликали жителів не засмічувати громаду, а на громадянина було складено адміністративний протокол.

В. Горкун також закликав бориспільців: «Якщо є сміття – звертайтеся до «ВУКГ» і вам нададуть причіп і транспорт, щоб вивезти» і додав: «Не захаращуйте вулиці, лісосмуги, це стосується і сільської місцевості. У розмові зі старостами з’ясувалось, що по 6-7 стихійних сміттєзвалищ є навколо сіл. Шановні мешканці, ми живемо в нашій ОТГ і ми маємо дбати про екологію та чистоту нашого середовища. Далеко ми так не підемо. Європа за нами плаче».

«Зрада» відміняється: у міській раді пояснили, чому вирізали дерева на Момота

У міській раді запевняють, що у спилюванні дерев на Момота жодної «зради» немає.

«Люди висадили дерева, щоб там не паркувалися автомобілі… але є проєкт дитсадка, відповідно до якого, там передбачається в’їзд до закладу», – наголосив В. Горкун.

За словами посадовця, якщо є бажання озеленити місто – звертайтесь до «ВУКГ», яке вже розробило карту озеленення.

Було вказано проїзд лише 200 авто за день: що не так із проєктом реконструкції Київського Шляху

Проєкт першого етапу реконструкції Київського Шляху направили на коригування. Як з’ясувалося, в документі було вказано, що на ділянці – від перехрестя вулиці Глібова – Київський Шлях і до вулиці Момота, яку планували ремонтувати, передбачався проїзд не більше 200 авто за день.

В. Горкун також висловив упевненість, що документ вдасться вчасно скоригувати: «Коригування проєкту на фінальній стадії. Восени люди зможуть побачити результат коригування та проектування вулиці Київський Шлях. Туди входить і освітлення, і встановлення світлофорів … І після першого етапу реконструкції Київського Шляху на цій ділянці дороги не спостерігатимемо значних заторів вранці і ввечері.

За словами заступника міського голови, за наявності фінансування за 2-3 роки Київський Шлях реконструюють повністю.

Монетизації пільг за проїзд не буде: у міській раді пояснили, чому

«У Бориспільській громаді не буде монетизації пільг за проїзд», – наголосив В. Горкун. За його словами, постанову Кабміну, що могла б стати підставою для такого рішення, було скасовано Апеляційним судом.

Тоня ТУМАНОВА,«ТС»

Share Button