МОБІЛЬНА БРИГАДА МЕДИКІВ КИЇВЩИНИ ВАКЦИНУВАЛА РЕЛІГІЙНИХ ЛІДЕРІВ УКРАЇНИ ВІД КОРОНАВІРУСУ

16 березня в київському Мистецькому арсеналі залишковими дозами вакцини AstraZeneca (Covishield) щепили декілька українських релігійних діячів. Вакцинували їх медики мобільної бригади Вишгородського району Київської області.

Власним прикладом долучитися до вакцинації вірян закликали Верховний Архієпископ Києво-Галицький, глава Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) Святослав (Шевчук) та Архімандрит Михайлівського Золотоверхого монастиря Лаврентій (Живчик) (Православна Церква України).

Окрім того, першу дозу вакцини проти COVID-19 отримали представник Федерації єврейських громад в столиці України Леонід Барац, представник Іудейської громади руху Хабад Любавич в Україні Борис Стругацький та керівник Відділу з питань релігій Секретаріату Кабінету міністрів України Андрій Юраш. Подію також відвідав Головний Рабин міста Києва Йонатан Бін’ямін Маркович.

«Немає жодних релігійних підстав, щоб відмовлятися від вакцинації», – наголосив Блаженніший Святослав на брифінгу після щеплення. Він підкреслив, що отримав саме залишкову дозу вакцини, та подякував за таку можливість захиститися від COVID-19.

Глава УГКЦ також закликав українців слухати поради сімейних лікарів та перевіряти джерела інформації про коронавірусну хворобу.

Також він назвав три важливі принципи вакцинації: добровільність, доступність та безпечність.

Архімандрит Михайлівського Золотоверхого монастиря Лаврентій також вказав на те, що церква не заперечує вакцинацію.

Усі релігійні лідери висловили глибоку вдячність лікарям, які перебувають на передовій боротьби з коронавірусною хворобою.

Дізнайтеся більше про імунізацію від COVID-19 на сайті vaccination.covid19.gov.ua. Запишіться в чергу на вакцинацію на сайті чи у мобільному додатку «Дія», або за номером контакт-центру 0 800 60 20 19.

 

Share Button