Податківці Київщини упередили спробу формування сумнівного податкового кредиту на суму 100 мільйонів гривень

Суб’єкт підприємницької діяльності, який перебуває на податковому обліку ГУ ДПС у Київській області, сформував податковий кредит в системі електронного адміністрування ПДВ за рахунок придбання комплексу будівель та споруд на 165 мільйонів від підприємства, яке придбає черевики жіночі, спортивні кофти, чоловічі куртки, сукні, пледи, рушники, іграшки.

В подальшому товариством подано на реєстрацію податкові накладні з номенклатурою товару «газ природний». При цьому даний товар відсутній у придбанні товариства. У зв’язку з цим, податківцями Київської області оперативно прийнято рішення щодо відповідності зазначеного платника критеріям ризиковості платника ПДВ згідно з Додатком 1 до Порядку зупинення, та внесено до переліку ризикових платників.

Таким чином, ГУ ДПС у Київській області зупинено розповсюдження сумнівного податкового кредиту щодо операцій, які мають ознаки «безтоварності», для підприємств реального сектору економіки на суму 100 мільйонів гривень.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

Підписатись на телеграм-канал ДПС https://t.me/tax_gov_ua

ГУ ДПС у Київській області

Share Button