ПОНАД 200 ТИСЯЧ ДОМОГОСПОДАРСТВ КИЇВЩИНИ ОТРИМУЮТЬ СУБСИДІЇ НА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ

В умовах зростання тарифів держава наразі підтримує майже 5 млн українців. Серед них – 1,8 млн пільговиків і 3 млн субсидіантів. Про це під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Платіжка» сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Учасниця форуму та директорка департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Галина Король уточнила, що безпосередньо на Київщині пільги на сплату житлово-комунальних послуг отримують більше 201 тисячі домогосподарств. Ще майже 136 тисяч забезпечені субсидіями на цьогорічний опалювальний період.

«Дуже важливо, що така актуальна тема, як підтримка українців в умовах підвищення тарифів, розглядається в масштабах всеукраїнського форуму. Держава вдосконалює систему надання соціальних гарантій. Завдяки цьому все більше людей можуть економити власні сімейні бюджети. Це підтверджує і той факт, що 30% жителів Київщини такою можливістю вже активно користуються», – зазначила Г. Король.

Нагадаємо, що для оформлення субсидії слід звертатись:

До уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або посадових осіб центру надання адміністративних послуг.

Упродовж трьох робочих днів з дати надходження вони передають документи відповідному структурному підрозділу з питань соціального захисту населення для подальшого розгляду.

До Міністерства соціальної політики України безпосередньо в онлайн-режимі.

Подати документи можна дистанційно. Для цього необхідно скористатися сервісом «Електронні послуги», де слід зареєструватися або увійти за допомогою електронної пошти. Після заповнення форми на сайті можна отримати PDF-версію документа, яку потрібно буде роздрукувати, підписати і віднести в орган соціального захисту.

Щоб не відвідувати соцзахист, треба зареєструватися або увійти на сайт за допомогою електронного цифрового підпису чи з ідентифікацією BankID. Після цього з’явиться можливість не тільки заповнити, але й підписати документи в електронному вигляді.

Після входу в систему потрібно буде заповнити електронні форми. Йдеться про заяву на призначення виплат і їх надання в грошовій формі, а також подачу декларації про доходи та витрати. Після підтвердження внесених даних на адресу електронної пошти надходить повідомлення про підтвердження реєстрації та подачу документів.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА

Share Button