Денис Шмигаль: «Український карантин є одним із найм’якших з-поміж 18 європейських країн»

Карантинні обмеження, запроваджені Україною для протидії поширенню пандемії COVID-19, є одними з найбільш м’яких, порівняно з 18 європейськими країнами. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час традиційної селекторної наради під головуванням Президента Володимира Зеленського, повідомляє пресслужба глави держави.

«Ми порівняли 18 європейських країн за індексом жорсткості, який враховує низку показників. Для прикладу, в Італії цей індекс становить 87,9, у Німеччині – 85,1, у Греції – 84, в Австрії – 78, у Польщі – 71. Україна серед 18 країн посідає 16-те місце й має індекс жорсткості 61,5. Тобто в нас один з найнижчих показників жорсткості карантинних обмежень», – сказав Шмигаль.

За словами очільника уряду, за минулий тиждень було проведено 182437 ПЛР-досліджень, позаминулого тижня зроблено 160 тисяч тестів.

Прем’єр-міністр розповів, що за останній тиждень було виявлено 44402 нових випадки захворювання, а за позаминулий тиждень захворіла 41 тисяча осіб.

Шмигаль підкреслив, що знову почалося повільне зростання захворюваності.

Водночас правоохоронці проінформували, що через порушення карантинних правил вони закрили пів тисячі розважальних закладів і ресторанів, понад 60 ТРЦ та 40 клубів.

 

Share Button