Мінсоцполітики: Отримувачі субсидій не відчують підвищення тарифів

Отримувачі субсидій не відчують підвищення тарифів, а тим, кому буде складно оплачувати житлово-комунальні послуги, можуть звернутися для оформлення субсидії. Про це у Фейсбуці інформує пресслужба Міністерства соціальної політики.

«При діючій системі надання субсидії всі 3,1 млн домогосподарств, які отримують субсидію, жодним чином не відчують підвищення тарифів, оскільки це покриється збільшеним розміром субсидії», – йдеться у повідомленні.

Ті домогосподарства, що раніше не користувались субсидіями, але при зростанні витрат на комуналку їм складно оплачувати ЖКП, можуть звернутися за оформленням субсидії, у тому числі, дистанційно через веб-сайт або заповнивши заяву і декларацію і відправивши її поштою до органу соціального захисту населення, уточнюють у міністерстві.

Окрім цього, як зазначається, майже 1,8 млн сімей користується пільгами при оплаті ЖКП і мають знижку від 25 до 100 відсотків залежно від категорії пільговика.

Як повідомлялося, уряд скасував пільгові 100 кВт-год. для населення з 1 січня (за тарифом 90 коп. за кВт) і встановив єдиний тариф для усіх побутових споживачів – 1 грн 68 коп.

 

Share Button