Бориспільській громаді подарували шкільний автобус

Новий рік зовсім близько, а святкові подарунки вже надходять. Бориспільська громада теж не лишилася без подарунка, а Дідом Морозом став голова Київської обласної держадміністрації Василь Володін.

28 грудня на Європейській площі міста Борисполя відбулася урочиста подія – голова Київської облдержадміністрації Василь Володін передав 26 шкільних автобусів для навчальних закладів регіону. Завдяки цьому 1100 учнів області зможуть зручно і швидко добиратися на навчання. Разом з очільником області приїхали заступник голови Олег Торкунов, начальник департаменту освіти Жанна Осипенко, були також присутні секретар Бориспільської міської ради Владислав Байчас, в.о. голови Бориспільської РДА Руслан Дяченко, представники місцевого самоврядування громад регіону та керівники опорних навчальних закладів, яким і передали в урочистій обстановці нові транспортні засоби для перевезення школярів.

Бориспільська громада отримала шкільний автобус у Кучаківську ЗОШ імені гетьмана Івана Сулими, який навчальному закладу був конче необхідний. Адже сюди з’їжджаються на навчання школярі з п’яти населених пунктів, а діючий автобус старий і часто ламається.

До слова, всього в 2020 році школи Київської області отримали 35 автобусів. Перші дев’ять передали громадам у листопаді.

Валерія Шульга

ПРЯМА МОВА

«На закупівлю шкільних автобусів в 2020 році було виділено майже 66 млн грн. Це дуже значний ресурс. 20 млн – з обласного бюджету, решта з державного. Впевнений, що такі пріоритети, як освіта, забезпечення транспортом школярів є правильними, ключовими для будь-якої влади. Тепер 1100 школярів зможуть зручно добиратися на навчання. Сьогодні 26 громад отримали свої автобуси, які розпочнуть возити дітей одразу після канікул», – зазначив Василь Володін і додав: «І в наступному році ми продовжимо розширення шкільного автобусного парку».

Share Button