У МОЗ попередили про небезпеку нової вірусної загрози

У лютому, окрім пандемії COVID-19, в Україні очікується збільшення захворюваності на сезонний грип, який має такі ж ускладнення, як і коронавірус — пневмонію. Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Якщо подивитися трохи вперед, у нас в лютому очікується традиційне зростання захворюваності на грип, і ми повинні підійти до цього періоду з мінімальними цифрами. Тому що грип має такі ж ускладнення, як і коронавірус — пневмонія. Це ті ж лікарні, в яких на сьогодні лікують COVID-19 ті ж фахівці. Тому нам необхідно, щоб наша медична система витримала і щоб ми вже до весни не йшли ні на які жорсткі карантини, щоб ми дотримувалися встановлених правил», – сказав міністр.

При цьому він зазначив, що на цей момент Україна знаходиться на 29 місці в Європі за показником смертності від коронавірусу на мільйон населення. При чому цей показник знизився з весни.

«Є такий показник смертності на мільйон населення. І по ньому в Європі Україна на 29 місці. Попереду нас з у два-три рази більшою смертністю Франція, Великобританія, Іспанія, Італія. Тобто країни, які мають більш розвинену медичну систему», – сказав Степанов.

За його словами, навесні показник смертності від COVID був на рівні 2,9%, а зараз становить 1,7%.

При цьому глава МОЗ Максим Степанов зазначає, що в тому разі, якщо жорсткий карантин не відбудуться в січні, то він буде екстрено введений в лютому 2021 року на тлі великого зростання захворюваності.

Share Button