Не просто жіночий аксесуар…

Хустка – одна з найуніверсальніших деталей гардеробу. Вона допоможе створити безліч колоритних образів, задати настрій і навіть урізноманітнити офісний стиль. Легко поєднується як із сукнями, так і з діловими костюмами. Комусь до вподоби легкі шовкові хустини, а хтось цінує автентику й не соромиться заглядати у бабусин гардероб, як-от депутат Київської обласної ради Наталя Онопрієнко-Капустіна, яка 7 грудня завітала до Бориспільської районної ради на захід, присвячений саме українській хустці.

«У мене є хустки, які одягаю на роботу, – серед них сучасні моделі з легких тканин. А ще є бабусині. От їх бережу, запинаю лише на свята – Різдво, Коляду, Пасхальні свята або до церкви на хрестини», – розповідає пані Наталя.

Цей невеликий камерний захід провела керуюча справами Бориспільської районної ради Ольга Малишевська, вона й розповіла присутнім про флешмоб до Дня української хустки. На свято також запросили народне тріо бандуристок у складі Людмили Романенко, Наталії Зущенко та Лілії Ціж, які виконали кілька пісень, присвячених хустці.

«Організатором цього свята є Бориспільська районна рада, – наголосила Ольга Григорівна. – Вирішили просто приєднатися до флешмобу, оскільки масштабно святкувати нам не дає змоги епідемічна ситуація в Україні. Таким чином ми показуємо всій країні, що палко підтримуємо це свято і хочемо, аби його відзначали на державному рівні, як, приміром, Міжнародний жіночий день, День матері, День вишиванки… Адже хустка – не просто жіночий аксесуар, це оберіг».

Гостя свята Наталя Онопрієнко-Капустіна також закликала шанувати українські традиції: «Ми повинні пам’ятати, що маємо щось дуже близьке – українську хустку, яка споконвіків була оберегом для дитини, для жінки, для бабусі. Сьогоднішній захід – це підтримка всеукраїнського флешмобу у День української хустки. А отже, всі, хто викладе сьогодні свої світлини в хустках у соцмережі, також долучаться до свята. Бо хустка – це наша гордість!»

Жінка також поділилася теплим спогадом про справжній скарб, який отримала у подарунок від бабусі: «У моїй родині українські вишиванки, хустки, вінки, стрічки – все, що може бути у старій бабусиній скрині, ми бережемо і передаємо один одному в спадок. Ось це хустина моєї бабусі (показує пані Наталя – ред.)… У моєму гардеробі це найбільша цінність, оскільки саме такі хустки, як і старовинний одяг, я отримала у спадок на весілля.  Є хустки більші, менші, з вишивкою, з торочками, більш сучасні чи стародавні. Чим давніша хустка, тим обережніше до неї ставимося, бо це наша родинна традиція», – наголосила пані Наталя.

А насамкінець і пані Наталя, і тріо бандуристок із задоволення позували журналісту, щоб потім викласти фото у соцмережі, а ми, своєю чергою, розміщуємо його на першій сторінці газети.

Марина ГРИЦЮК, «ТС»

 

Share Button