За місяць кількість лікарняних в Україні зросла майже на 170 тисяч

Фонд соціального страхування у листопаді профінансував лікарняних на суму 1,8 млрд грн, що на 50% більше, ніж у жовтні. Про це інформує пресслужба ФССУ.

«За оперативними підсумками листопада 2020 року, Фонд соціального страхування України прийняв на фінансування листки непрацездатності, видані у зв’язку із травмою або хворобою, у тому числі COVID-19, на суму 1,8 млрд гривень. Це на 0,6 млрд гривень, або 50%, більше, ніж у жовтні», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що виплати відповідних допомог здійснюються вчасно та в повному обсязі.

Загалом минулого місяця до Фонду надано на оплату 565,2 тис. листків непрацездатності проти 395,4 тис. у жовтні.

У ФССУ пояснюють, що значне зростання кількості лікарняних листків спостерігається з осені та пов’язане із сезонним поширенням респіраторних хвороб, збільшенням потреби у догляді за хворими дітьми, ізоляцією від COVID-19 контактних осіб, а також захворюванням працівників на коронавірусну хворобу.

Зазначається, що у жовтні, порівняно з вереснем, видатки Фонду на компенсацію застрахованим особам втраченого за час лікування заробітку зросли на 38,7%, або на понад 0,3 млрд грн.

Окрім того, з початку року допомоги по тимчасовій втраті працездатності нараховано ФССУ для майже 2,1 мільйона осіб, з яких понад 56 тисяч – у разі ізоляції.

Share Button