Уряд у середу розгляне варіанти подальшого карантину

Кабінет Міністрів у середу розглядатиме варіанти щодо подальших карантинних обмежень, які запропонує Міністерство охорони здоров’я із врахуванням результатів карантину вихідного дня. Про це міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов сказав в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Ми чекаємо зараз офіційні висновки Міністерства охорони здоров’я за підсумками реалізації протягом трьох тижнів карантину вихідного дня. Вже на підставі цього будуть ухвалюватися якісь подальші рішення», – сказав Немчінов та додав: «Я думаю, що ми завтра бачитимемо пропозиції МОЗ і відповідно до цього ухвалюватимемо рішення».

За його словами, результати аналізу, який робив секретаріат РНБО, показали зниження активності українців протягом дня у вихідні. «Якщо ви подивитеся статистику по зростанню кількості захворюваності, то, звичайно, тижневі показники говорять про те, що йде суттєве уповільнення та фактична стабілізація кількості тих осіб, які захворіли та виявлені», – додав урядовець.

Міністр також зазначив, що в КМУ розглядають варіанти припинення економічної активності, але вони можуть бути скориговані з урахування ситуації в тій чи іншій галузі.

Водночас Немчінов не узявся коментувати інформацію щодо можливого запровадження «інтелектуального локдауну», про який говорять деякі політики. «Насправді важко коментувати те, що ще не ухвалене», – сказав він.

Share Button