Головний державний санітарний лікар: «У більшості регіонів України епідемії грипу немає»

У більшості регіонів України епідпроцес щодо грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій перебуває на неепідемічних рівнях. Про це сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«За нашими даними дозороного епідеміологічного нагляду, наразі в Україні циркуляція вірусів грипу не виявлена. Але за минулі тижні на гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло майже 170 тисяч осіб. Із них 30% це діти до 17 років. У більшості регіонів України епідпроцес щодо грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій перебуває на неепідемічних рівнях. Водночас у Волинській, Донецькій, Житомирській, Сумській і Черкаській областях вже зареєстровано низький рівень перевищення епідемічного порогу. Це свідчить про те, що ситуація ускладнюється, окрім коронавірусної хвороби, ще й іншими респіраторними інфекціями», – сказав Ляшко.

Він зазначив, що спочатку епідсезону проти грипу вакциновано вже 50143 особи, з них 20 тис. за останній тиждень.

За його словами, з понеділка МОЗ розвезло перші надходження вакцини проти грипу, що закуплена за державні кошти у кількості 40 тис доз.

Також він нагадав клінічні ознаки грипу: раптовий початок, головний біль, ломота у м’язах і суглобах, біль у горлі, підвищення температури тіла більше 38 градусів і кашель.

Share Button