Споживання антибіотиків в Україні зросло в 3,5 раза

Споживання антибіотиків в Україні зросло в 3,5 раза, але Міністерство охорони здоров’я співпрацює з вітчизняними виробниками для забезпечення потреб у таких ліках. Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

При цьому він наголосив, що фармвиробники України повністю забезпечені сировиною, і «якщо в якійсь із аптек зникли антибіотики, тобто не завезли, думаю, що це виключно поодинокі випадки».

Водночас міністр закликав українців не займатися самолікуванням і не купувати антибіотиків без призначення лікаря.

Коментуючи ситуацію, прем’єр-міністр Денис Шмигаль зауважив, що уряд ретельно відслідковує ситуацію стосовно забезпечення ліками, засобами індивідуального захисту, також співпрацює з українськими виробниками щодо їхніх планів виробництва.

До слова, 26 жовтня заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко заявив, що з початком пандемії коронавірусної хвороби показник застосування антибіотиків суттєво збільшився, водночас в Україну з Європи надходить менше цих лікарських засобів. Тому з метою недопущення дефіциту антибіотиків МОЗ тісно співпрацює із українськими фармвиробниками щодо визначення механізмів організації виробництва та забезпечення потреби населення.

Share Button