За січень-жовтень 2020 року платники податків пристоличного регіону спрямували до зведеного бюджету 25,3 млрд грн

За січень-жовтень 2020 року платники податків пристоличного регіону спрямували до зведеного бюджету 25,3 млрд грн. Такі дані навів в.о. начальника податкової служби Київщини Олександр Загорський. Він, зокрема, підкреслив, що цьогорічний показник збільшився на 12%, або 2,6 млрд грн, порівняно з надходженнями відповідного періоду 2019 року.

«Із загальної суми до державного бюджету надійшло 12,3 млрд грн, – повідомив Загорський. – Темп приросту до фактичного показника січня-жовтня 2019 року у приведених умовах складає 15%, що у грошовому еквіваленті дорівнює 1,6 млрд грн додаткових коштів».

Окремо очільник податкової служби області зазначив, що найбільші суми податків до Державної скарбниці перерахували платники, зареєстровані у Києво-Святошинському районі – 2,4 млрд грн, Бориспільському та Броварському районах: 1,9 млрд грн та 1,7 млрд грн, відповідно.

У розрізі платежів традиційно питому вагу має сплата податку на додану вартість. Так, станом на 1 листопада до бюджету сплачено 6,1 млрд грн з динамікою приросту у відповідного періоду минулого року 23%, або 1,1 млрд грн.

На другому за обсягами сплати місці – податок на доходи фізичних осіб із сумою надходжень 2,9 млрд грн, що на 9%, або 226,5 млн грн перевищує суму минулого року.

Трійку лідерів завершує податок на прибуток підприємств. За 10 місяців поточного року зі своїх прибутків підприємці сплатили до Держбюджету 2,4 млрд грн. Тем приросту до показника попереднього року дорівнює 10%, або 207,3 млн грн додаткових коштів.

На обороноздатність країни платники Київщини направили 785,6 млн грн, збільшивши суму на 8%, або 60 мільйонів гривень.

ГУ ДПС у Київській області

Share Button