Кабмін погодив призначення головою Державної митної служби гендиректора аеропорту «Бориспіль»

Кабінет міністрів погодив призначення новим головою Державної митної служби Павла Рябікіна – генерального директора аеропорту «Бориспіль».

Рябікін переміг у конкурсі на посаду, оголошеному Національним агентством з питань державної служби 24 жовтня.

«Згідно з процедурою, після прийняття відповідного рішення кандидат на посаду проходить спеціальну перевірку і лише за її результатами Уряд ухвалює рішення про призначення кандидата на посаду шляхом укладання контракту про проходження державної служби на період дії карантину», – йдеться у повідомленні Кабміну.

Згідно з умовами конкурсу, керівником Митної служби мала шанс стати особа з вищою освітою не нижче магістра, загальним стажем роботи не менше семи років. Досвід роботи на посадах державної служби категорії «А» чи «Б» або на посадах не нижче керівників структурних підрозділів в органах місцевого самоврядування, або досвід роботи на керівних посадах у сфері митної справи та бюджетній сфері має бути не менше трьох років.

Претендент повинен вільного володіти державною, а також іноземною мовою, яка є однією з офіційних мов Ради Європи (англійська та/або французька).

Посадовий оклад – 29400 гривень з низкою надбавок, доплат та премій.

Довідково. Павлу Рябікіну 55 років. Навчався в КНУ ім. Тараса Шевченка на факультеті міжнародних відносин і міжнародного права. Працював заступником міністра транспорту і зв’язку. Був послом України в Данії. Також займав посаду заступника голови КМДА. Був народним депутатом трьох скликань. Генеральний директор Міжнародного аеропорту «Бориспіль» з 23 березня 2017 року. На місцевих виборах 2020 року балотувався першим номером в списку УДАРу в Деснянському районі.

22 жовтня Кабінет міністрів звільнив з посади в. о. голови Державної митної служби Андрія Павловського і призначив на його місце ексзаступника Нефьодова Євгена Єнтіса. Було звільнено також керівників Київської, Галицької, Волинської, Буковинської та Дніпровської митниць, а також Координаційно-моніторингової митниці.

 

Share Button