Київською митницею в аеропорту «Бориспіль» вилучено п’ять старовинних наручних механічних годинників «Tiffany & Co», «Hamilton» та «Patek Phillippe»

Київською митницею вилучено коштовні старовинні годинники які намагався ввезти в Україну без декларування громадянин США, котрий прилетів з ОАЕ.

Для проходження митного контролю семидесятилітній іноземець обрав спрощену систему «зелений коридор», що не передбачає наявність у нього будь-яких предметів, обовязкових для декларування.

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації пассажир не надав, для отримання розяснення до інспекторів митниці не звертався.

Співпробітниками митниці було проведено усне опитування і оглянуто багаж і ручну поклажу іноземця на рентген-аппараті.

Зі слів громадянина, він переміщував кілька годинників.

Однак, як виявилося, всередині валізи знаходилися шість старовинних годинників з маркуванням «Tiffany & Co», «Hamilton», «Patek Phillippe Geneve», «Vacheron & Constantin» і «Chopard», загорнуті кожен у звичайну паперову серветку. На деяких викарбувано серійні номери та є надписи «14К Gold».

Сьомий годинник був на руці іноземця.

Як зізнався чоловік, всі годинники 30-80-их років минулого століття – його власна колекція.

З виявленого пасажирові було пропущено як особисті речі два годинники. Решту – пять старовинних механічних годинників – вилучено за протоколом про порушення митних правил, складеним за ознаками ст. 471 Митного кодексу України.

Вартість годинників буде встановлено додатково.

Виявлення правопорушення відбулося у співпраці з СБУ.

За даними інтернет-сайтів, кожен подібний старовинний наручний годинник може коштувати тисячі євро. Часто їх купують не лише для колекціонування, а як інвестицію в майбутнє, адже вартість антикварних моделей годинників з часом лише зростає.

Пресслужба Київської митниці Держмитслужби

Share Button