Обмежувати в’їзд іноземців більше не планують

Заборону на в’їзд в Україну вводили через форс-мажорні обставини, більше таких обмежень не буде, каже Кулеба.

Україна більше не має наміру вводити обмеження на в’їзд для іноземців, незважаючи на епідситуацію з коронавірусом, заявив у середу, 30 вересня, глава МЗС Дмитро Кулеба.

«Це було форс-мажорним рішенням, яке ми змушені були прийняти для захисту здоров’я громадян. Я особисто виступаю за те, щоб навіть у період пандемії могли в’їжджати в нашу країну», – сказав Кулеба.

При цьому вони повинні дотримуватися певних правил.

ДО ТЕМИ

Станом на 30 вересня відкритими для українців є 52 країни, упродовж місяця додалися ще Йорданія, Колумбія, Нігерія та Гана. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Міністр запевнив, що МЗС постійно працює над тим, щоб українці могли в’їжджати до якомога більшої кількості країн.

Нагадаємо, також свої кордони залишають відкритими для українців, зокрема, Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Велика Британія, США, Мексика, Єгипет, Туніс, Республіка Корея, Ірак, Іран, Афганістан, Південний Судан, Ефіопія, Сомалі, Кенія, Замбія, Танзанія, Бурунді, Сейшельські острови, Багамські острови та Ліван, Болгарія, Словенія, Об’єднані Арабські Емірати, Ірландія, Мальдіви, Антигуа і Барбуда, Еквадор, Ямайка, Камбоджа, Коморські острови, Пакистан, Пуерто-Ріко, Сент-Люсія.

Share Button