ПРО ЗМІНИ ДО БЮДЖЕТУ, КАДРОВІ ПРИЗНАЧЕННЯ, РАЙОННІ ПРОГРАМИ: КОРОТКО ТА ПО СУТІ

22 вересня у залі засідань районної ради відбулася чергова сорок перша сесія Бориспільської районної ради VII скликання. У засіданні взяло участь 23 районні обранці із 34-ох. Вів пленарне засідання голова райради Владислав Байчас.

І в спорті ми найкращі!

У Всеукраїнському спортивному рейтингу Київська область займає лідируючі позиції. Завдяки спільним зусиллям районної влади, органів місцевого самоврядування спорт на Бориспільщині займає суттєву нішу: активно функціонує Бориспільський районний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Бориспільська районна дитячо-юнацька спортивна школа. Тому сесія розпочалася з приємного моменту: за підсумками 2019 року начальник управління фізичної культури і спорту Київської обласної держадміністрації Сергій Тимофеєв, який особисто завітав до сесійної зали, вручив спортивні нагороди: колективу Бориспільської районної ради на чолі з Владиславом Байчасом, Бориспільській районній дитячо-юнацькій спортивній школі (директор Геннадій Яцюта), працівникам Бориспільської РДА. Нагородами також відзначено директора Бориспільського районного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Василя Неділька та начальника гуманітарного розвитку Бориспільської РДА Миколу Каськіва.

Зміни до районного бюджету

Начальник управління фінансів РДА Тамара Матяш зауважила, що коронакриза суттєво вплинула і на головне бюджетоутворююче підприємство району – ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль». На 1 липня районний бюджет недоотримав 36 млн грн, що свідчить: про перевиконання бюджету сьогодні не йдеться. Що стосується видаткової частини, то головні розпорядники використовували свої кошти відповідно до помісячного розпису, а затримки пов’язані винятково з тендерними процедурами.

Зміни до районного бюджету стосувалися коштів, що надійшли до районного бюджету як субвенція з державного та обласного бюджетів. Додатково район отримує кошти на інсулін – 400 тис. грн; на ремонт реанімаційного відділення – 3,8 млн грн; освітню, медичну субвенції (доплати працівникам охорони здоров’я, які працюють з хворими на коронавірусну інфекцію). Також район отримав 2,8 млн грн державної субвенція на придбання житла для воїнів АТО. Кошти використовуватимуться головним розпорядником – управлінням соціального захисту населення.

В Іванківській школі нова директорка

Призначено нового директора Іванківської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Відтепер сільським закладом освіти керуватиме Валентина Вікторівна Атаманенко.

Затверджено районні програми

Депутати внесли зміни до рішення районної ради про погодження ТОВ «КАРДІКС ВАН» щодо видачі спеціального дозволу на неологічне вивчення пісків у Процеві. Попереднє рішення депутати прийняли в травні цього року. До районної ради з клопотанням звернулася Державна служба геології та надр України про зменшення площі досліджень з 200 га до 79 га.

Затверджено кілька районних програм: фінансування заходів з відбору громадян на військову службу за контрактом, призову на строкову військову службу та мобілізаційної підготовки; забезпечення профілактики та правопорушень публічної безпеки на території району; забезпечення державної безпеки, профілактики правопорушень, боротьби зі злочинністю і корупцією. Також погоджено списання основних засобів та малоцінних необоротних матеріальних активів, технічних засобів, які перебувають на балансі ББЛІЛ (колишньої ЦРЛ), управління гуманітарного розвитку РДА та КП Бориспільської районної ради «Зубр».

Завершальне засідання сесії Бориспільської районної ради цієї каденції орієнтовно відбудеться в середині жовтня.

Алла БОГУШ

Share Button