У Чабанах під Києвом стався розрив газової труби, якою постачають газ до ЄС

У Чабанах Київської області сталася розгерметизація газового трубопроводу високого тиску (Уренгой-Помари-Ужгород), який поставляє газ в Європу і проходить поблизу селища. Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі Чабанівської селищної ради.

Наразі встановлено заглушку, вихід газу припинено.

«Просимо зберігати спокій, не панікувати, в разі необхідності чітко дотримуватися вказівок представників надзвичайних служб України», – йдеться в повідомленні.

В соцмережах місцеві жителі повідомляють, що чули якийсь гул, також деякі дописувачі висловлюють припущення, що це вибух на газопроводі.

Тим часом голова постійної поліційної комісії на Київщині Сергій Гулієв повідомив наступне:

«14.09.2020 біля 00.30 прорвало трубу високого тиску біля Чабанів Києво-Святошинського району. Всі аварійні служби на місці, в ближніх населених пунктах відключено електропостачання, приймаються міри по перекриттю газопостачання. P.S. Близько 01:15 Трубу ПЕРЕКРИТО», – написав Гулієв.

ДО ТЕМИ

Поліція відкрила провадження за фактом розгерметизації газової магістралі у Чабанах

За фактом розгерметизації газової магістралі поліція Київщини відкрила кримінальне провадження. Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження згідно зі ст. 292 Кримінального кодексу (пошкодження об’єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів).

У рамках досудового розслідування буде призначено низку експертиз та встановлено всі причини і обставини, які призвели до розгерметизації газової труби.

Наразі поліція забезпечує охорону місця події та підтримує громадську безпеку і порядок на місці аварії.

 

Share Button