Майбутнє будується зараз!

Відкритий форум прихильників політичної партії «ЗА Майбутнє»: прихильники політичної партії переконані: саме вони є тією силою, що виведе регіон і країну з кризи. Їх команда до цього готова. І кожен, хто прагне змін, може разом із партією «ЗА Майбутнє» будувати нову країну.

за майбутнє_ярослав_москаленко– Одного дня після роботи я спустився до Майдану Незалежності. Що я там побачив? Я побачив дітей, які продавали цигарки. Вдумайтеся тільки, чим сьогодні змушені займатися наші діти! Не гуляти на спортивних майданчиках, не читати книжки, не бігати, не розважатися, а торгувати цигарками. Я, так само як і ви, не хочу такого майбутнього для наших дітей.

Саме цією історією розпочав Відкритий форум прихильників політичної партії «ЗА Майбутнє», що відбувся 7 серпня 2020 року, голова Київського обласного осередку партії Ярослав Москаленко. Розповівши цей випадок із життя, пан Ярослав нагадав присутнім, за що треба боротися, – за нас, за себе, за дітей, ЗА Майбутнє.

Також у заході взяли участь лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця, голова депутатської групи «ЗА Майбутнє» в Київській обласній раді Ярослав Добрянський, керівниця жіночого крила партії Ірина Суслова, міські голови та депутати Київщини, аграрії, підприємці й громадські діячі. Від кожного району Київщини, в тому числі з Бориспільщини, прибули делегації. До слова, куратором Бориспільського краю від політичної партії «ЗА Майбутнє» призначено Вадима Миколайовича Марисенка.

Приїхали й підприємці, й представники органів місцевого самоврядування, й керівники установ, і депутати різних рівнів – від ОТГ до облради. Зібралися саме ті, хто розуміється на ефективному управлінні в різних важливих для людей сферах: комунальній, соціальній, економічній тощо. Зважаючи на всі проблеми, що озвучували делегати, вони вже готові ремонтувати те, що набудували в Україні за роки Незалежності.

Під час свого виступу Ярослав Москаленко представив дослідження проблемних питань, які хвилюють простих людей. На першому місці – вартість комунальних послуг. Друге – безробіття. Третє – наркоманія та алкоголізм. Перелік чималий, і над кожною цією проблемою готові працювати прихильники політичної партії. Адже саме для цього вони й гуртуються – щоб намітити шляхи таких потрібних для українців змін.

Присутній на форумі Ігор Палиця, голова політичної партії «ЗА Майбутнє», звертаючись до учасників, був досить радикальним. Для початку він поділився, що у Верховній Раді України зібралося багато таких, хто в Парламенті ледь не б’ються, а коли громадськість не бачить, спокійнісінько домовляються між собою в кулуарах. Кожен собі на користь.

– Київ не чує регіони, – наголосив І. Палиця. – Настав час створити таку вертикаль влади, коли країною управлятимуть патріоти України та професіонали, яких обрали люди. Тому будуємо нашу партію знизу доверху, а не навпаки. У нас усе вирішують наші виборці. Вони з нас і вимагатимуть. Ми відповідальні перед ними. Тільки так у нас із вами і буде майбутнє.

Прихильники політичної партії «ЗА Майбутнє» переконані, що саме вони є тією силою, що виведе регіон і країну з кризи. Їх команда для цього готова і сформована. І кожен, хто прагне змін у країні, може долучатися до роботи, щоб разом із партією «ЗА Майбутнє» будувати нову країну.

 

Ідеологічні засади розвитку країни

Єдність влади

ПП «ЗА Майбутнє» пропонує створити систему державної влади за прикладом кращих європейських демократій. Обрати таку, що буде найбільш ефективною, а не таку, яка діє нині в Україні, – управлінський хаос та владна криза. Президент, уряд і парламент не повинні «битися» за повноваження, які часто перетинаються. Президент має представляти Україну перед світом, а професійний уряд має працювати над покращенням умов життя всіх українців.

Єфективний державний апарат

Кваліфіковані та вмотивовані чиновники – запорука успішного розвитку країни. Україні потрібно, щоб керівні посади в державі почали займати здібні, освічені управлінці з відповідним досвідом, незалежно від їх політичних поглядів. Прихильники ПП «ЗА Майбутнє» наполягають на створенні таких умов, щоб посади у державному управлінні отримували обдаровані, талановиті та професійні спеціалісти, а не куми, свати, родичі та інші представники олігархічних кланів. Тільки так можна вивести Україну з кризи.

Місцеве самоврядування – захист для громад

Центральна влада має визначати стратегію розвитку країни. Вирішувати нагальні потреби людей та реагувати на суспільні виклики має місцева влада. Для цього потрібно, для початку, законодавчо відмінити дублювання повноважень центральної та місцевої влад. Далі треба розширити чи зменшити повноваження влади на користь громад. Також потрібно переглянути фінансову та бюджетну політику. Маємо залишити якнайбільше коштів на місцях, дозволити розпоряджатися ними, а також проводити гнучку податкову політику на місцях.

В системі місцевого самоврядування мають працювати обрані фахівці. Так само мають обиратися очільники в поліцію, суди, прокуратуру.

Українські інтереси

Крім українців, Україна нікому не потрібна. Кожна держава піклується про себе, тому й українцям час діяти в своїх інтересах. Тож маємо боронити себе всіма можливими способами: дипломатичними, економічними, військовими, партнерськими. Тільки так Україна відновить повагу країн-сусідів та західних партнерів.

Збройний нейтралітет

Маючи сильну, боєздатну армію, ніхто не наважиться на нас напасти. Для цього потрібно розробити оборонну стратегію за прикладом Швейцарії. Там усі громадяни підготовлені так, що кожен, у будь-який момент, готовий до мобілізації та захисту країни. Це називається стратегія «збройного нейтралітету». Ключова складова такої стратегії – боєздатна та сильна армія.

Економічний патріотизм

Україна зараз більше імпортує товарів, ніж виробляє. Як результат, ми стали країною-донором для інших економік світу: як робочих рук і кваліфікованих кадрів, так і сировини. Щоб сталися зміни, потрібно збільшувати внутрішнє виробництво та забороняти експорт сировини. Це дасть змогу створити додаткові робочі місця. Вітчизняні товари мають стати настільки якісними, що зможуть витіснити дешеві імпортні. Уряд має встановити прозорі та прості правила для вітчизняного бізнесу та товаровиробника. Це і є економічний патріотизм.

Справедлива соціальна політика

Вчителі та медпрацівники повинні добре заробляти. Їх потрібно забезпечити широким соціальним пакетом, куди буде включено відпочинок, оздоровлення, лікування. Тільки так можна буде залучити в ці сфери найкращих фахівців.

Про пенсіонерів має турбуватися, в тому числі, і держава. А розмір мінімальної пенсії повинен перевищувати фактичний прожитковий мінімум. Щоб це здійснити, час піднімати вітчизняну економіку.

Щоб було більше самозайнятих людей, влада повинна допомагати їм у цьому. Це можуть бути гранти на відкриття бізнесу, спрощена система оподаткування, прості правила реєстрації бізнесу та мінімум адміністративно-чиновницьких перевірок і перепон.

Екологія

Для початку, потрібно побудувати сміттєсортувальні заводи. Слід підвищити адміністративну відповідальність за екологічні правопорушення, а покарання адекватними вчиненому порушенню. Всі екологічні кошти (податки, плата, штрафи) мають спрямовуватися виключно на природоохоронні заходи.

 

марисенко1Вадим Марисенко, голова Бориспільського районного осередку політичної партії «ЗА Майбутнє»:

– Сьогодні «ЗА Майбутнє» – це та політична сила, на яку чекали українці. Тут об’єдналися ті, кого поважають на місцях, хто йде у політику заради втілення у життя позитивних змін. А ціль наша одна – об’єднатися та побудувати ефективну державу з сильними регіонами та заможними громадянами. Наша політична сила йде на вибори в усіх громадах Київської області. На сьогодні вже є всі кандидати: 84 до обласної ради та 2192 до всіх місцевих рад. Найближчим часом ми представимо наших кандидатів на місцях.

Share Button