ДТЕК у Київській області безкоштовно встановить клієнтам розумні лічильники

До кінця 2020 року фахівці Київобленерго безкоштовно замінять електролічильники понад 5,7 тисячам клієнтів. Замість старих приладів обліку їм встановлять нові та сучасні, які допомагають заощаджувати. Енергетики просять клієнтів допускати співробітників компанії у власні помешкання для виконання монтажних робіт та розповідають, як упевнитись, що до них в оселю завітав саме співробітник ДТЕК.

В Україні для побутових клієнтів передбачена можливість користуватися двозонним тарифом при сплаті за світло. Відповідно до його умов вартість кіловатів вдень (з 7:00 до 23:00) становить: до 100 кВт/г — 0,9 грн за кіловат-годину, а вище 100 кВт/г — 1,68 грн за кіловат-годину, а вночі (з 23:00 до 7:00) тариф вдвічі нижчий: до 100 кВт/г — 0,45 грн, а понад 100 кВт/г — 0,84 грн.

«ДТЕК як відповідальна та надійна компанія розуміє потреби клієнтів. Цього року ми інвестуємо 7,2 млн грн у заміну 5,7 тисяч розумних лічильників, які допоможуть нашим клієнтам заощаджувати. Загалом, в області вже працює майже 127 тисяч таких приладів», – зазначив генеральний директор Київобленерго Віталій Шайда.

Нові лічильники встановлюються в будинках, які включені до інвестиційної програми. Вона формується ще на початку року та затверджується національним регулятором — НКРЕКП. Для виконання монтажних робіт клієнтам необхідно допустити фахівців Київобленерго у власне помешкання (якщо лічильник знаходиться у квартирі). Роботи виконують співробітники, одягнені у фірмовий спецодяг зеленого або сіро-жовтого кольору, на якому розміщена назва компанії. На вимогу клієнта, електромонтери мають пред’явити відповідні посвідчення.

Усі з запланованих до безкоштовної установки електричні лічильники дозволятимуть, за бажанням клієнтів, користуватися перевагами нічного (вдвічі дешевшого) тарифу. Для цього слід одразу після монтажу звернутися із запитом до енергокомпанії, щоб прилад відповідним чином налаштували.

Наразі до кінця серпня роботи із встановленню розумних електролічильників проводитимуться у Бориспільському, Броварському, Вишгородському, Васильківському та Ірпінському районах.

Відділ комунікацій ПрАТ «Київобленерго»

Share Button