SkyUp зазнала близько $30 мільйонів збитків і розраховує на кредит

Українська компанія SkyUp Airlines отримала близько $30 мільйонів збитків внаслідок припинення авіасполучення в рамках карантинних заходів і розраховує на кредит за державною програмою підтримки бізнесу.

Про це повідомили у пресслужбі SkyUp.

«За попередніми підрахунками компанія зазнала близько 30 млн дол. прямих збитків за минуле півріччя… І зараз ми продовжуємо спілкування з владою та розраховуємо на отримання кредиту в рамках програми «5-7-9», – поінформували в SkyUp.

В авіакомпанії також наголосили, що в сучасних умовах виконують перельоти тільки за тими міжнародними напрямками, які забезпечують виконання рейсів без операційних збитків.

Окрім того, в SkyUp нагадали, що у червні разом з іншими представниками авіаційної галузі звернулися з листом до влади щодо надання державної підтримки авіагалузі в умовах пандемії, де виклали і проблеми, з якими стикнулися, і пропозиції з їхнього вирішення у взаємодії з державою.

Нагадаємо, з 1 лютого 2020 року стартувала затверджена урядом програма «Доступні кредити 5-7-9%». Надання трьох можливих ставок – 5%, 7% або 9% – за кредитами залежатиме від розміру бізнесу та терміну його діяльності. Додатково ставка кредитування знижуватиметься на 0,5% річних за кожного найманого працівника, але не менше ніж до 5% річних.

29 квітня Кабінет міністрів підтримав законодавчі зміни, що передбачають надання малому і середньому бізнесу, який зазнав фінансових втрат внаслідок пандемії COVID-19, доступу до фінансових ресурсів шляхом отримання кредитів з частковою державною гарантією.

Share Button