Вступна кампанія-2020: мінімальний бал “на бюджет” — 125

ОФІЦІЙНО. Мінімальний конкурсний бал для вступників в університети становить 125 балів, а для окремих спеціальностей встановлені інші мінімальні конкурсні бали. Про це на брифінгу розповів гендиректор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.

«Конкурсний бал при поданні заяви на бюджетне місце має становити не менше 125 балів. Якщо вступник має менш ніж 125 балів, він може розраховувати лише на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб на усіх спеціальностях за рівнем бакалавра», – сказав Шаров.

Також, за його словами, для вступників на спеціальності фармація, промислова фармація мінімальний бал, за ініціативою Міністерства охорони здоров’я, має складати не менше 130 балів.

На спеціальності галузі знань право, публічне управління, міжнародні відносини мінімальний конкурсний бал має становити не менше 140.

На медичні спеціальності мінімальний конкурсний бал сертифікатів з другого та третього предметів ЗНО має становити не менше 150 балів. Ця вимога висувається і для сертифікатів ЗНО вступників на контрактну форму навчання.

ДО ТЕМИ

П’ять заяв на бюджет і безлім на контракт: МОН назвало новації вступної кампанії-2020

Вступна кампанія до закладів вищої освіти розпочнеться о 10 годині 1 серпня, і вступники зможуть подати до 5 заяв на бюджет у період з 13 по 22 серпня.

Про це та деякі новації вступу до ЗВО у 2020 році на брифінгу розповів заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко.

Серед новацій він назвав можливість подачі електронних заяв вступниками пільгових категорій, які мають хоча б один сертифікат ЗНО 2017-220 років.

Для цього їм потрібно звернутися до одного з закладів вищої або передвищої фахової освіти і надати підтверджуючий пільги документ, документ, що посвідчує особу та документ про освіту для внесення в окремий реєстр осіб зі спеціальними умовами вступу.

Друга новація: вступники, що мають право складати вступні іспити замість ЗНО, а також ті, що складають творчі конкурси на певні спеціальності, для участі в конкурсі на бюджетні місця, починаючи з 24 липня мають зареєструватися в закладі вищої освіти для складання таких іспитів та творчих конкурсів. Скласти такі іспити та творчі конкурси необхідно з 1 по 12 серпня.

Урядовець додав, що в 2020 році освітні центри “Крим-Україна” та “Донбас-Україна” будуть створені у всіх закладах вищої освіти не тільки підпорядкування МОН, а й підпорядкування МОЗ, Мінкульту та трьох закладів вищої освіти МВС.

Також в межах окремої квоти в конкурсному відборі братимуть участь не лише вступники Автономної республіки Крим та міста Севастопіль, а й вступники з непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей та лінії зіткнення.

Подання документів на зарахування на освітній ступінь бакалавра за кошти державного бюджету відбувається в два етапи: основний до 20 серпня, другий етап – зарахування на контракт — до 23 жовтня.

В освітніх центрах вступники з тимчасово окупованих територій та Криму мають можливість подати до 5 заяв в одному освітньому центрі.

Окремо Вітренко наголосив, що в цьому році заклади вищої освіти не мають права відмовляти у прийнятті документів через запис у свідоцтві про освіту «звільнений або звільнена від ДПА». За його словами, середній бал додатка до свідоцтва про освіту розраховується як середнє арифметичне усіх зазначених в додатку оцінок.

 

Share Button