На Донбасі почалося перемир’я

З 27 липня на Донбасі встановлюється режим повного та всеосяжного припинення вогню.

Про встановлення повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі з 27 липня домовилася Тристороння контактна група під час засідання у форматі відеоконференції, яке відбулося 22 липня.

Домовленостями передбачена заборона на наступальні та розвідувальні дії, на застосування вогневих засобів, зокрема снайперського обладнання, а також застосування дисциплінарних заходів за порушення режиму припинення вогню.

До контролю за дотриманням режиму припинення вогню залучаються українські військовослужбовці з досвідом участі у миротворчих місіях ООН.

Крім того, за даними штабу ООС, для об’єктивного інформування про ситуацію на Донбасі під час дії режиму припинення вогню планують залучити представників вітчизняних та іноземних ЗМІ.

ДО ТЕМИ

Штаб ООС підтверджує початок перемир’я з опівночі

У командуванні Об’єднаних сил України підтверджують, що розпочато заходи за наказом про припинення вогню на сході України з опівночі 27 липня 2020 року. Про це повідомляє пресцентр ООС.

Командування Об’єднаних сил підтверджує, що даний наказ про припинення вогню відповідає справжнім заходам, які були визначені Тристоронньою контактною групою та вступили в силу з 00.00 годин 27 липня 2020 року.

Фото: ООС

 

Share Button