Гирьовий хортинг: перші успіхи атлетів Борисполя та Київщини

Схоже, у світі з’явився новий вид спорту — гирьовий хортинг. Доказ, будь ласка: з 3 по 4 грудня в Херсоні відбувся перший чемпіонат світу з цього виду спорту серед чоловіків, жінок та ветеранів. До програми змагань ввійшли гирьовий спринт (поштовх, ривок), гирьовий фіткрос, силова фітнес-естафета та напівмарафон. Так детально описую для того, щоб сказати головне: у чемпіонаті взяли участь відомий атлет нашого міста, досвідчений маестро гирьового спорту Євген Биков та не менш відомий гирьовик з м. Переяслав-Хмельницький Володимир Яковченко.

Є. Биков у ваговій категорії понад 90 кг (ривку гирі вагою 32 кг на кількість разів упродовж 5 хв.). У цьому виді програми він посів друге особисте місце (виконав 105 ривків за 4 хв. 30 сек. За нормативами, які, на жаль, ще офіційно не затверджено, це результат майстра спорту України.

В. Яковченко змагався у чоловічому гирьовому напівмарафоні (ривок гирі вагою 24 кг на кількість разів упродовж 30 хв.) і став чемпіоном світу серед чоловіків у ваговій категорії до 70 кг. Безумовно, звання «чемпіон світу» поки що можна оголошувати умовно, оскільки у чемпіонаті, окрім України, взяли участь лише атлети з Молдови, однак старт цього виду спорту на всесвітньому рівні все ж зроблено.

Насамкінець варто додати, що Є. Бикова зміг поїхати на змагання в м. Херсон завдяки фінансовій підтримці Олега Жука

Віталій КУБОВ

Share Button