НОВІ СТАРІ КЕРІВНИКИ КОМУНАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ МІСТА

Відповідно до змін Закону України «Про культуру» від 28 січня 2016 року «Керівники державних та комунальних закладів культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу».

Як свідчить практика, не для всіх цей етап став формальністю. Наприклад, на посаду директора культурно-мистецького комплексу «Академ», окрім Наталії Сиворакші, яким вона керує нині, претендували керівник народного аматорського хору «Терниця» Анатолій Пономаренко та директор Ревненського будинку культури Олександр Пікіч.

До складу конкурсної комісії ввійшло по три члени трудового колективу у сфері культури, громадські організації відповідного функціонального спрямування та орган управління. Дев’ять осіб оцінювали кандидатів на другому, фінальному засіданні, що відбулося 25 листопада у 305-ій кімнаті Бориспільської міської ради. Під час співбесіди заслуховували публічні презентації проектів програм розвитку закладу культури на один і п’ять років.

Комісія приймала рішення про визначення переможця конкурсу шляхом голосування. Таким чином, директором культурно-мистецького комплексу «Академ» залишилася Наталія Сиворакша.

Своє право і надалі очолювати міську централізовану бібліотечну систему підтвердила Жанна Кручиніна, Муніципальний театр – Світлана Бевз, державний історичний музей – Наталія Йова.

Інф. «ТС»

Share Button