ХОРЕОГРАФІЧНА ЕПАТАЖНІСТЬ ВІД БОРИСПІЛЬСЬКИХ ШКОЛЯРІВ

Тому, хто 10 листопада потрапив до НВК «Гімназія «Перспектива» ім. В. Мономаха, і бажає вчитися хореографії, було на що подивитися. Сукні довгі й короткі, брюки, шорти і капелюшки, яким позаздрить відома телеведуча Катя Осадча… На фестивалі «Бориспіль танцює…» наші діти викладалися на повну. 13 колективів міста, понад 20 номерів і «вуаля» – диплом за участь. Кожному свій, залежно від вікової категорії (всього 4) та номінації, чи то бальний танець, сучасний, народний чи дитяча хореографія. На вже знайомій багатьом сцені, окрім епатажного зовнішнього вигляду, діти демонстрували талант під керівництвом досвідчених викладачів.

Оцінювали підростаюче покоління освітяни, адже саме управління освіти і науки Бориспільської міської ради є організатором. Як показала практика, танцювати – не достатньо. Керівник колективу повинен враховувати композиційну побудова номера, підбір і відповідність музичного і хореографічного матеріалу та оригінальність сценічного твору. Перед присутніми й журі учасники представляли у номінаціях за вибором дві хореографічні постановки тривалістю до шести хвилин.

Увесь репертуар на сцені відповідав віковим особливостям учасників, їхньому сприйняттю, рівню фізичного розвитку і хореографічній підготовці.

Інф. «ТС»

Share Button