Справи комунальні

Партія нових лічильників на водопостачання

За даними начальника головного управління житлово-комунального господарства Бориспільської міської ради Володимира Аврамчука, за минулий місяць працівники КП ВКГ «Бориспільводоканал» встановили 49 лічильників.

Кілька будинків стали, «як нові»

КП «ЖЕК-1» минулого тижня завершило ремонт покрівлі будинку по вул. Київський Шлях, 20. Також відремонтовано будівлю по вул. Європейська, 4, замінено вікна у житловому будинку по вул. Нижній Вал, 3.

Асфальтування триває

Як повідомив В. Аврамчук, поки погодні умови дозволяють, комунальники продовжуватимуть благоустрій на вулицях міста. За минулий тиждень КП «ЖРЕУ» поклало 286 м² асфальту під’їзної дороги і тротуару по вулиці Нова. Окрім цього, підприємство завершило поточний ремонт тротуару по вул. Завокзальна, де  заасфальтовано 258 м². Бетонними плитами і асфальтобетонним покриттям облаштовано тротуар по вул. Київський Шлях, 2а (130 м²). Наразі роботи тривають і на інших вулицях.

44,5 млн грн отримують пільговики і субсидіанти Борисполя

За даними заступника міського голови Людмили Ковальової, на сьогодні у Борисполі пільгами користуються майже 12 тис. 928 громадян, загальна сума пільг становить 17 млн 800 грн. 5 тис. 422 сім’ї оформили субсидії. Їм нараховано 27 млн 414 тис. грн. Наразі, за словами Л. Ковальової, держава не відшкодувала місту за надані пільги і субсидії 8,8 млн грн з урахування ще минулорічного боргу.

Комунальні підприємства бідніють через субсидії

Страждають від невиплат державою субсидій і комунальні підприємства міста.  Зокрема, як розповів В. Аврамчук, станом на 1 листопада КП «ЖЕК-1» «недоотримало» 185 тис. грн, КП ВКГ «Бориспільводоканал» – 356 тис. грн, КПТМ «Бориспільтепломережа» – 1 млн 286 тис. грн, КП «ВУКГ» – 71 грн. Загалом борг комунальним підприємствам становить понад 2 млн грн.

Бориспільські танцюристи та їх нові медалі

Про досягнення бориспільських творчих колективів і виконавців на плановій нараді розповіла заступник міського голови Людмила Пасенко. За її словами, «золото», «срібло» і «бронзу» привезли учасники народного хореографічного ансамблю «Радість» БДЮТ з третього відкритого дитячо-юнацького фестивалю-конкурсу національних культур та народної творчості «Яскрава країна Закарпаття». Конкурс проходив у місті Ужгород з 28 по 31 жовтня. Але цим «Радість» не обмежилася: ще дві бронзи танцюристи привезли з фестивалю «Падіюн-євро-денс-2016».

Народний хореографічний ансамбль спортивно-бального танцю «Шарм» також має нові здобутки. колектив посів третє місце на міжнародному дитячому фестивалі «Буковель».

Ольга Рогач, «ТС»

Share Button