Михайло Шкоруп: «Допомагати виборцям конкретними справами, а не обіцянками»

Депутат 32-го виборчого округу Михайло Шкоруп – один із небагатьох обранців, який представляє громаду з числа службовців. Він – професійний спортсмен, засновник спортивного клубу «Ринг», тренер з боксу ДЮСШ.

У межі округу М. Шкорупа входять вулиці Шевченка, 1, 6-А–6-В, Братів Шило, Широка, Кибальчича, Деснянська, Корольова, Космонавта Комарова, Крилова, Максима Залізняка, Миколи Карпенка, Мусоргського, Бориса Гмирі (колишня Рози Люксембург), Січових Стрільців (колишня Фрунзе), Європейська (колишня Червоноармійська), 8, 10, 12-118, Дніпровська, Ярославська (колишній пров. Червоноармійський), Черешнева (колишня Будьонного) та пров. Черешневий (колишній Будьонного). Розповідаючи про депутатську діяльність, Микола Іванович постійно наголошує на турботі про дітей. Обмежене фінансування в спортивних закладах на рівні держави він сприймає як власну проблему. Тішиться, що його колеги-бізнесмени не байдужі до потреб юних спортсменів.

Розповідає, що в депутати погодився піти, аби допомогти виборцям конкретно зробленими справами, а не обіцянками.

Мрія про спортивний дитячий майданчик здійснилася

Тільки-но ставши депутатом, Михайло Шкоруп як добрий господар взявся за вирішення проблем виборців. Як затятого спортсмена хвилювало те, що на окрузі ніде дітям займатися спортом. Помітив земельну ділянку по вул. Франка, на яку ой як просився спортивний дитячий майданчик і яку вже помітили хваткі бізнесмени, аби розташувати там СТО. Зрозумів: оперативно не зреагувати — справи будуть кепські. А більше вільних місць на прилеглих до округа вулицях немає. Звернувся до міського голови Анатолія Федорчука, і на ось таке прохання депутата була миттєва підтримка. Сьогодні М. Шкоруп дякує за це і керівнику КП «ЖРЕУ» Івану Хворостянці, і першому заступнику міського голови Миколі Корнійчуку, і керівнику КП «ВУКГ» Василю  Шукалу.

І майданчик побудували, і гарно відсвяткували, про що вже писала «ТС». А враження відлунюють  і понині. Адже розділити радість із мешканцями округу прийшли представники влади, колеги-депутати. Валерій Мартишко таким салом присутніх пригостив, що смакуєш-не насмакуєшся. І музики були. Долучилися до свята вихованці БДЮТ на чолі з директором Наталією Тименко. А для людей це стало неймовірною подією. Дуже допомогла в організації заходу голова вуличного комітету Тамара Шило. За словами депутата, вона допомагає завжди і в усьому. Побували на святі вулиці й учасники АТО. Й відкритий спортмайданчик назвали на честь Геннадія Логвина, який віддав своє життя, захищаючи східні рубежі країни. На таке свято прийшов і один зі старійшин округу, який не так часто вдягає, як сам зізнався, вихідний костюм, щоб вийти в люди. А сьогодні майданчик залюбки використовують діти, наше майбутнє. Адже, окрім футбольного «поля», там встановлять бруски, кільця для гри у волейбол. На сьогодні його вдалося освітити. Планують встановити відео-спостереження.

 

На благо виборців – без політичних забарвлень

Михайла Шкорупа не полишає ще одна мрія — встановити дитячий майданчик. Його вже придбано. Допоміг колега-депутат Юрій Сидоренко. На думку Михайла Івановича, загравання в політиканство у діяльності депутата – не надто добра річ. Приємно, коли голосування проходить на користь виборців. Депутат переконує: спорт об’єднує і політиків, і бізнесменів. Нещодавно і Ярослав Годунок, з яким не завжди знаходять компроміси при прийнятті тих чи інших рішень у сесійній залі, надав допомогу. Це тішить. Під час спілкування М. Шкоруп наголошує, що йому закинули, мовляв, проголосував за будівництво фабрики «Рошен» у Борисполі. Хоча це нерозумно: як би ми не ставилися до політики президента, а виробництво — це робочі місця для бориспільців, наші податки. Пригадує, як колись депутати не проголосували за будівництво в нашому місті підприємства «Кока-Кола», і ті спокійно обжилися у Броварах. А те, що в Борисполі побудовано ТЦ «Нова лінія», задоволений. Обраний вперше депутатом, він голосував за це питання. Нині там працевлаштовано багато молоді.

 

У спорті — душа

Його як депутата хвилює фінансування спортивної галузі. Поцікавилася, як ставиться до того, що батьки допомагають у фінансуванні спортивних занять дітей. Адже сама неодноразово була свідком, коли батьки виявляли бажання оплачувати поїздки своїх дітей на змагання, допомагати коштами на придбання кращого спортінвентаря. Бо легше, за їх словами, оплатити дитині улюблене захоплення, ніж пожинати наслідки неорганізованого дозвілля. Михайло Іванович зауважив на вагомій складовій того чи іншого виду спорту. Наприклад, секції боксу відвідують діти незаможних родин. Тому їм потрібна особлива державна підтримка. Згадує, як сьогодні до нього приходять вихованці, які завдяки боксу стали людьми, досягли чогось у спорті. До слова, телеведучий ICTV Тарас Корніюк свого часу також відвідував секцію боксу. Працюючи журналістом, він висвітлює спортивні досягнення юних бориспільців. На сьогодні у відомого майстра спорту Михайла Шкорупа багато учнів, які йому дуже вдячні: два чемпіони світу, є призер Європи. Хвалиться, з яким бажанням заняття відвідують дівчата. Тренерів не вистачає, бо мізерні зарплати, відсутнє житло. У спорті потрібні маститі майстри, які не просто навчать дітей займатися, а й досягати результатів. При затвердженні бюджету депутат планує докласти максимум зусиль, аби виділили більше коштів на спортивну галузь, адже вкрай необхідно придбати спортивну форму, збільшити видатки на поїздки на змагання. У розмові вкотре радіє, що допомагають колеги-меценати: голова правління ПрАТ «Агробудмеханізація» Володимир Шалімов, голова громадської організації «Територія підтримки» Сергій Нікітюк та ін.

 

Питання доріг і освітлення поза конкуренцією

У пріоритеті депутата завжди те, що потребує округ: дороги, освітлення, водопониження. Розповідаючи, що зроблено депутаом на окрузі, акцентує на асфальтованих вулицях: Європейській, Черешневій. Найближчими місяцями заасфальтують вул. Крилова. Водопониження для округу актуальне: вулиці Айвазовського, Деснянська потребують підсипання, водойми очищення. Клопотів вистачає. А ще, посміхнувшись, наголосив М. Шкоруп, планують організувати свято вулиці. Це зближує, згуртовує людей. По-народному. Все, як і має бути: депутат округу разом з виборцями і під час вирішення проблем, і в радісні моменти. Для підтвердження у розмові Михайло Іванович згадує настанови виборців: коли депутат мешкатиме на окрузі, й лад буде обов’язково. А людям вирішувати, кому довіряти керувати владою.

Лідія Захарченко, редактор міського радіомовлення

Share Button