ДЕКЛАМУЮЧИ ФРАНКА

24 вересня у приміщенні Будинку дитячої та юнацької творчості яблуку ніде було впасти. Перший відкритий фестиваль-конкурс читців, присвячений 160-річчю від дня народження Івана Франка, зібрав 64 учасники з Борисполя та міст Київської області, серед яких Бровари, Баришівка, Васильків, Ірпінь, Біла Церква, м. Бородянка та Києво-Святошинський район.

Відкривав дійство вірш, перші рядки якого уособили назву конкурсу – «Я буду жити, бо я хочу жити». Вихованці Зразкового вокального ансамблю «Веселочка» виконали пісні на слова Івана Франка, а Народний хореографічний ансамбль «Радість» представив запальний танець, що символізує тогочасне поєднання західної та східної України.

За звання кращого декламатора змагалися найсильніші. Визначити переможців серед конкурсантів трьох вікових категорій виявилося не так легко. Кожен наступний вихід на сцену ставив під сумнів лідерство попереднього. Окрім загальновизнаних шедеврів, до уваги публіки окремі учасники представили авторську поезію, присвячену Каменяру. В рамках конкурсу до уваги брали все: від розуміння глибокого змісту поезій до передачі цього слухачам. Талановиту молодь оцінювали професіонали. Голова журі – член Національної спілки письменників України, український поет і співак, заслужений артист України, заслужений діяч мистецтв України Віктор Женченко; член Національної спілки письменників України, заслужений працівник народної освіти Української РСР, наш земляк, поет-ронделіст Микола Боровко; художній керівник Муніципального театру Бориспільської міської ради, режисер-постановник, педагог, актриса Галина Поминальна.

Аби для всіх учасників цей конкурсний візит до Борисполя залишив якомога більше яскравих емоцій, лідери Асоціації учнівського самоврядування провели цікаві та пізнавальні екскурсії містом з тисячолітньою історією.

Члени журі визначили 14 переможців-читців у номінації «Краще декламування твору» та чотири — у номінації «Автори». Талановиті діти отримали подарунки – книги та солодощі від компанії «Міжнародний аеропорт Бориспіль». Окрему подяку висловили приватному підприємцю Валерію Палагуті — за фінансову допомогу в проведенні конкурсу.

Інф. «ТС»

Share Button