Справи комунальні

«Бориспільтепломережа» заплатить різницю в тарифах як штраф

Через місяць офіційно стартує опалювальний сезон. У місті почали заповнювати водою теплові мережі. На оперативній плановій нараді перший заступник міського голови Микола Корнійчук поінформував про засідання обласного штабу з підготовки до опалювального сезону, на якому обговорювалося ключове й болюче для багатьох міст питання – розрахування за енергоносії. Посадовець навів порівняльні цифри боргу за спожитий газ на рівні області. Загальна його сума за попередні і минулий роки становить 374 млн грн. Найбільше заборгувало м. Славутич — 88 млн грн, м. Біла Церква — 86 млн грн, м. Васильків — 33 млн грн. Бориспіль на сьогодні не має заборгованості за використаний газ. Тому М. Корнійчук подякував мешканцям міста за своєчасну проплату, а керівництву тепломережі — за роботу з боржниками.

Проте КПТМ «Бориспільтепломережа» нараховано чималу суму пені і штрафів за борги держави (різниця в тарифах, яку держава вчасно не зарахувала), і на сьогодні у виконавчій службі знаходиться виконавче провадження на суму 400000 грн, гроші буде знято з рахунків підприємства.

Кредити на утеплення від «Укргазбанку»

Керівник Бориспільського відділення АБ «Укргазбанк» поінформував про надання кредитів юридичним і фізичним особам, в тому числі комунальним підприємствам та ОСББ, на енергозбереження відповідно до державних програм. Кошти виділяють на утеплення приміщень, встановлення газових котлів, заміну комунікацій, радіаторів тощо. Однією з програм для фізичних осіб є спільна з облдержадміністрацією програма кредитування на заміну вікон. Одержавши суму кредиту, позичальник не вносить перший внесок, а облдержадміністрація погашає кредитну ставку до 7 тис. грн. Для ОСББ і ЖБК умови жорсткіші, кредит видається на 10 років, та головне — мінімум заборгованості за комунальні послуги.

Лічильники тепла — економічно вигідно

КПТМ «Бориспільтепломережа» встановила теплові лічильники по вул. Київський Шлях 13, 81, Глибоцька, 83-а, пров. Соборний, 1. Роботи із встановлення теплолічильників продовжать і після 15 жовтня.

Благоустрій — справа цілорічна

Триває поточний ремонт тротуарів по вул. Київський Шлях, 2-а та Авіаторів.

Поліпшиться електропостачання Розвилки

Районний підрозділ ПАТ «Київобленерго» планує відновити роботу резервної електролінії для поліпшення енергозабезпечення споживачів, які проживають у мікрорайоні Розвилка.

Лідія Захарченко, редактор міського радіомовлення

Share Button