ДРУГА ЧЕРГА ПАТОЛОГОАНАТОМІЧНОГО КОРПУСУ

За всіма європейськими та світовими стандартами останнього дня літа у Борисполі відкрилася друга черга патологоанатомічного корпусу. Нагадаємо, першу відкрито у вересні 2015-го. За сім років ціна питання становить 17 млн 830 тис. грн. Цифра з шістьма нулями вирішила проблеми, з якими як медпрацівники, так і самі жителі зіштовхувалися щодня: неприємний запах і жахливі умови.

Міський голова Анатолій Федорчук наголосив: «Цим хизуватися не треба, однак такого патологоанатомічного корпусу ніде в Україні немає. Дехто запитує про доречність великої площі. Через Бориспіль проходить автомагістраль  державного значення, ми маємо аеропорт. Це життя, і ситуації можуть бути найнепередбачуванішими. До того ж цей корпус слугуватиме не лише місту, а й району. І що б не говорили про суму, вона того варта і на 50 років можемо забути про вирішення цього питання». За словами очільника міста, існують різні думки, як саме використовуватимуть приміщення другої черги, та головне – для громади.

Голова правління ПрАТ «Агробудмеханізація», генпідрядник будівництва  від початку і до кінця як першої, так і другої черги Володимир Шалімов розповів: «За півтора року корпус відповідає всім нормам.  Статистика Міністерства регіонального розвитку трактує вартість будівництва лікарняних корпусів без обладнання у 12 тис. грн за 1 кв. м, ми з обладнанням вклалися у 9 тис. грн, це зі столами, шафами, ліфтами, морозильними камерами. Намагалися зробити якомога зручніше для людей і максимально швидко ввести в експлуатацію  приміщення з цільовим призначенням».

І хоча в новій установі, яка включає підвал і два поверхи, наразі немає ні медичного обладнання, ні меблів, однак уже встановлено сучасну систему вентиляції, підйомник, централізоване теплопостачання, є гаряча та холодна вода.

Інф. «ТС»

Share Button