ПЕРШИЙ ДЗВОНИК КЛИЧЕ

За 25 років Незалежності України цього року за бориспільські парти сіла найбільша кількість першачків – 960. З них 120 поповнили шкільну родину ЗОШ № 1 ім. Ю. Головатого, яких до країни знань поведуть Ірина Федорова, Юлія Гаврилець, Тетяна Макаренко та Тетяна Гриценко.

Дотримуючись традицій, під сонячним небом замайоріли прапори України та Борисполя, які підняли кращі учні школи. Квіти поклали до обеліска Юрія Головатого – випускника закладу 1941 року, та героїв Небесної Сотні. Хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих за незалежність і свободу України на Майдані та в зоні АТО.

2016-ий для закладу є знаковим. Школа святкує свій 80-річний ювілей, з її стін вийшло понад 10 тисяч випускників, багато хто з яких стали відомими спеціалістами та успішними наукознавцями. Директор закладу Людмила Шевченко наголосила: «Цього року набуває чинності реформа нової школи, і сьогоднішні першокласники пройдуть усі шляхи перебудови. Їм потрібно добре вчитися, засвоювати знання і виховувати у собі особистість».

В. о. міського голови Микола Корнійчук розповів: «На цьому священному місці ще 900 років тому Володимир Мономах побудував Летську Божницю, а до 25-річчя Незалежності України ми встановили на його честь пам’ятник. До ювілейної дати закладу виконуємо реконструкцію скверу ЗОШ № 1, що плануємо завершити до Дня міста – 17 вересня». Він також підкреслив, що цьогоріч на ремонт закладу з міського бюджету було виділено майже 100 тис. грн.

Музичні вітання та поезію подарували присутнім учні школи і винуватці свята –  першокласники та цьогорічні випускники, для яких цей рік шкільного життя є останнім. Право надати перший дзвоник 2016-2017 навчального року надали учню 11-Б класу Олександру Погребняку та учениці 1-А класу Нелі Астаф’євій. Шестирічна дівчинка розповіла, що навчатися хоче, бо «тут цікаво». Зі своїм сусідом по парті Євгеном Сондаком встигла познайомитися під час підготовки до школи, коли вчила букви. Перша вчителька малечі Ірина Федорова зізналася: «Працюю у цій школі вже 37-ий рік. Частину дітей знаю, бо їх привели мої учні, які вже стали батьками».

Варто зауважити, що цьогоріч учні навчальних закладів, батьки яких брали участь в АТО, та діти із малозабезпечених родин отримали подарунки від Благодійного фонду «Краще життя» та Центру допомоги учасникам АТО при виконавчому комітеті Бориспільської міської ради. Це рюкзаки та канцтовари – найнеобхідніше для комфортного перебування в Країні знань.

Тетяна Підгурська, кореспондент міського радіомовлення, фото автора

Share Button