НЕХАЙ НАД МІСТОМ ПРАПОР НАШ ПОРИНЕ…

23 серпня на Європейській площі символ нашого національного суверенітету замайорів під благодатним небом міста з тисячолітньою історією. Почесне право підняти стяги України та Борисполя надали нашим землякам, захисникам незалежності держави та найменшим волонтерам – вихованцям БДЮТ, а саме старшому солдату 72-ої окремої механізованої бригади Ярославу Манастирському та Марії Недождій, командиру взводу, сержанту 93-ої окремої механізованої бригади Василю Сіряку та Марії Міщенко, старшому сержанту 25-го батальйону «Київська Русь» Анатолію Степанюку та Поліні Федоренко, сержанту 25-го батальйону «Київська Русь» Костянтину Стрілецькому та Поліні Губі. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих. Квіти від громади міста, міської ради та її виконавчого комітету поклали до пам’ятників автора слів Державного гімну, нашого земляка Павла Чубинського та Героїв Небесної Сотні.

У своєму вітальному слові міський голова Анатолій Федорчук наголосив, що за останні роки наш прапор набув нового символічного значення – це дух воїнів, які відстоюють нашу незалежність, і водночас процитував Михайла Грушевського, який свого часу сказав: «Завдяки історичній пам’яті людина стає особистістю, народ – нацією, країна – державою». Військовослужбовцям, які піднімали прапори, А. Федорчук подарував монети, випущені Національним банком України і приурочені до 170-річчя від дня народження П. Чубинського із його зображенням, та іменні годинники з 1000-літньою символікою міста.

Відзнаку «За службу державі» від Всеукраїнської громадської організації «Спілка ветеранів та працівників силових структур України «ЗВИТЯГА» вручили Анатолію Степанюку.

Про прапори з автографами захисників держави, представлені на Європейській площі, детальніше розповіла директор музею Наталія Йова. Всі вони з експозиції закладу. Із 72 окремої механізованої бригади їх найбільше, адже там служить багато бориспільців.

У день Державного прапора України стало доброю традицією вручати паспорти учням навчальних закладів, які народилися у ці дні і досягли 16-річного віку. Міський голова А. Федорчук та начальник Бориспільського районного відділу УДМС України в Київській області Ярослав Трищецький вручили документи Владиславі Вишняковій, Юлії Михайлюк, Дарині Пономарьовій, Дарині Слободській та Яні Шльонській.

Голова міської організації ветеранів України Анатолій Пасічний та голова спілки «Самоорганізація» Анатолій Добродін за сумлінну працю, професіоналізм та з нагоди 25-річчя Незалежності України відзначили активних громадян міста.

Завершилася патріотична зустріч символічно – піснею «Я українець» у виконанні Дмитра Швачка.

Тетяна Підгурська, кореспондент міського радіомовлення, фото автора

Share Button