Бориспільці стали менше потрапляти в ДТП і пожежі

11 серпня у приміщенні виконавчого комітету Бориспільської міськради відбулося чергове засідання комісії з питань безпеки життєдіяльності, на якому обговорювався стан травматизму у місті на сьогодні.

Так, за даними Бориспільської ЦРЛ, за другий квартал 2016 року (квітень – травень) у місті зареєстровано 2587 випадків невиробничого травматизму, що на 5 випадків менше, аніж за аналогічний період у 2015 році. Зокрема, наголошувалося на зменшенні кількості ДТП, постраждалих під час пожеж, навмисного самоушкодження тощо. Проте збільшилася кількість інших нещасних випадків: отруєння різними речовинами і алкоголем, травмування механічними силами (розтягування, скручування, згинання, розтрощення, удар певних частин тіла людини), хоча різниця не є надто великою. До всього, на відміну від минулого року, є одна жертва відпочинку на воді.

На жаль, дещо гірша ситуація з дитячим травматизмом (до 14 років): їх кількість зросла на 25 випадків. Як виявилося, причини цьому – необачність на проїжджій частині, дія механічних сил. Із позитиву – відсутність смертельних випадків. Минулого року такий випадок зареєстровано.

Жертвам нещасних випадків на виробництві виплатили понад 4 млн грн

Про стан травматизму на підприємствах звітував керівник відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Бориспільському районі Юрій Титаренко. За його словами, за другу чверть поточного року загалом виплачено 4 млн 116 тис. грн 397 особам, які отримували ушкодження на робочому місці. Зокрема, 13 особам виплачено 991 тис. грн на медичні послуги, ще 1 млн 884 тис. грн отримали 104 вимушені переселенці. Окрім цього, нараховувалися виплати через втрату працездатності тощо.

На жаль, поточного року статистика «збагатилася» прикрим випадком на виробництві з летальним наслідком: працівник КПТМ «Бориспільтепломережа» отримав смертельне ураження струмом. Як зауважив перший заступник міського голови та головуючий засідання Микола Корнійчук, потерпілий мав великий досвід роботи, але, як часто трапляється, нехтував правилами безпеки, посилаючись на професіоналізм. Родина загиблого отримала всі відповідні виплати і допомоги. Наразі цей випадок розслідують на обласному рівні.

Обережно, грип!

Заввідділом організації санітарно-гігієнічних досліджень Бориспільського міжрайонного відділу лабораторних досліджень Віра Корзун розповіла про стан захворюваності жителів міста та району. Як виявилося, деякі інфекції стали рідше вражати жителів Бориспільщини, інші ж, навпаки, мають досить масовий характер. Так, наприклад, у 2016 році зареєстровано 16 випадків сальмонельозу, що менше за минулорічний показних на 7. Хвороба Лайма, що передається через укуси кліщів, лишається на минулорічному рівні – 6 випадків. Зросла кількість випадків захворювань на вірусний гепатит (7 хворих проти 4), гостра кишкова інфекція – 15 тис. 201 випадок у 2016, 14 тис. 628 у 2015, грип – 203 цьогоріч, 89 минулого року.

Враховуючи останні цифри, санітарний лікар закликала усіх зробити щеплення собі і своїм близьким від цієї гострої вірусної інфекційної хвороби, що, за словами В. Корзун, на 90% знизить ризик підхопити захворювання.

Якісні дороги і освітлення – запорука безпечного руху автомобілів

Насамкінець начальник ГУ ЖКГ Бориспільської міськради Володимир Аврамчук поінформував про хід ремонтних робіт на дорогах міста, тротуарів, вуличного освітлення тощо, що, безумовно, також впливає на рівень травматизму на вулицях Борисполя. Посадовець наголосив на постійній роботі у цьому напрямі: щодня вулиці міста ремонтують як поточно, так і капітально. До всього, більшість світлофорів у місті побудовано ще у 70-80-их роках минулого століття, тож уже давно потребують заміни, адже часто ламаються та й просто не відповідають сучасним вимогам руху автотранспорту. Тож у найбільш небезпечних місцях почали встановлювати нові світлофорні об’єкти: вже запустили «регулювальника» руху на перехресті вулиць Головатого, Бандери, Толстого. Чекають переобладнання світлофори по вул. Київський Шлях: на перетині з вул. Європейська, вул. Бежівка. За словами В. Аврамчука, з часом планується замінити всі світлофори на нові та встановити загальний контролер, аби максимально якісно регулювати дорожній рух.

Ольга Рогач, «ТС»

Share Button