НОВИЙ ОФІС: ДОПОМАГАТИ, ВЧИТИ І ВИПРАВДОВУВАТИ НАДІЇ

ГО «Асоціація учасників АТО Бориспільщини» та ГФ «Сектор безпеки» відтепер мають власний офіс. Гучна заява – не міф, а реальність, починаючи з 28 липня. І хоча скромно розташоване приміщення по вулиці Європейська, 4, на перший погляд, знаходиться у підвалі, однак зсередини вражає: від дизайну до самої ідеї.

Уже о 16:00 в очікуванні «прем’єри» люду зібралося чимало. Символічно першим, що відтепер потраплятиме у поле зору новоявленої установи, є стяги Борисполя та України. Приміщення надане учасникам АТО міською радою, яка взяла на себе фінансові зобов’язання щодо його утримання, сплати коштів за комунальні послуги, забезпечення господарськими та канцелярськими потребами. Ремонт й оздоблення офісу відбувалися на волонтерських засадах, однак значний внесок у добру справу зробив депутат міської ради Володимир Шалімов, завдяки спонсорству якого виконано ледь не найбільшу частину робіт. Компактне приміщення має все необхідне для  результативної допомоги бійцям АТО: як психологічної, так і матеріальної. Короткий екскурс для присутніх провів голова громадського формування «Сектор безпеки» Рустам Хамракулов. Поруч із кімнатою для проведення нарад та презентацій є так звана кімната-бліндаж, де, за словами пана Рустама, за потреби, на ночівлю зможуть залишитися побратими.

Особливістю офісу є музей, який починається з найемоційніших світлин Революції Гідності. Тут стенди з Героями Небесної Сотні, фото загиблих бориспільців і тих, кому вдалося повернутися додому, і хто досі захищає державу на сході України. Кімнату прикрашають каски, зброя, гільзи та настінні малюнки, на створення яких пішло близько п’яти місяців. Р. Хамракулов наголосив: «Хочу звернути вашу увагу на диван. Загалом, у музеях таке не практикують, однак у нашому він є. Аби тому, хто захоче прийти сюди, було комфортніше перебувати тут. Водночас в офісі плануємо проводити бесіди з неповнолітніми, які палять і розпивають спиртні напої, аби розповісти, з чого все починалося і як за них помирали».

Щирі вітання надійшли від міського голови Анатолія Федорчука, депутатів міської ради, волонтерів. У свою чергу, Асоціація учасників АТО отримала безліч подарунків, серед яких електронна фоторамка, годинник з символікою міста, інформаційні флаєри, розроблені виконавчим комітет міської ради, ікона із зображенням святого Георгія Переможця, коробки з чаєм, кавою, салом та хлібом, «щоб було не лише де зустрітися, а й за чим».

Міський голова повідомив: «На утримання офісу вже виділено кошти. Зараз є ідея закупити 30 комплектів зимової форми для «Сектору безпеки». Це питання ми обов’язково винесемо на сесію міської ради».

Заступник міського голови Людмила Пасенко розповіла: «Національно-патріотичне виховання не повинно мати рамки. Це постійний процес. Ми погодили з Асоціацією учасників бойових дій та АТО Бориспільщини, що у жовтні в навчальних закладах міста пройде місячник патріотичного виховання. За підручниками діти вивчають історію України минулих років, новітню історію зможуть вивчати завдяки спілкуванню з її творцями – учасниками АТО».

Насамкінець Р. Хамракулов подякував за допомогу і запевнив: «Ми виправдаємо надії».

Тетяна Підгурська, кореспондент міського радіомовлення, фото автора

Share Button