Авіамодельний спорт: у Європу на швидкості 160 км/год

Бориспільські авіамоделісти знову «дали жару» на чемпіонаті України.  Їх спільний результат вивів команду Київщини на перше місце, а швидкісна модель, якою управляла Анастасія Тригуб, злітала зі швидкістю 159,6 км/год. Нині команда готується до осіннього відбору, а там, дивись, і Європа не за горами.

Більше про змагання та підготовку «ТС» розповів керівник авіамодельного гуртка Роман Родіонов: «Наші спортсмени дуже допомогли команді. Настя Тригуб виступала у класі F2А – швидкісна модель, Олег Махінько – F2C, гонка і Тарас Поляков – F4В, копія. В індивідуальному заліку кожен з них посів четверте місце, а разом це перемога».

Такого результату вдалося досягти й завдяки оновленому «авіапарку» бориспільських спортсменів, що поповнився потужною швидкісною моделлю. Про результат, який показала Настя Тригуб, ще рік тому можна було тільки мріяти.

«З року в рік Бориспіль показує результат на змаганнях усіх рівнів. Перемоги не даються просто. Це поєднання майстерності й технічного забезпечення. З останнім нам допоміг голова правління ПрАТ «Агробудмеханізація»  Володимир Шалімов, який виділив кошти на придбання швидкісної моделі. Така підтримка дуже важлива для нас. Тож невдовзі чекайте нових перемог і вражаючих результатів», — додав керівник авіамодельного гуртка.

Нині всі зусилля команди спрямовано на підготовку, адже у вересні відбудуться важливі відбіркові змагання, після яких тренер команди авіамоделістів Київщини Віктор Садомов прийме рішення щодо участі у чемпіонаті Європи.

Тоня ТУМАНОВА, «ТС»

Share Button