На Бориспільщині побудують дитсадок і музей

Уже цього року відповідно до Програми соціально-економічного та культурного розвитку 2016 року в селах Гнідин і Чубинське розпочнуться будівельні роботи.

«Зведений бюджет району за 6 місяців поточного року виконано на 187,9%, що становить майже 170 млн грн при плані 80 млн грн, — наголосив голова Бориспільської районної держадміністрації Дмитро Воронін під час робочої колегії РДА. —  Адміністрація та районна рада за участі членів колегії і сприяння сільських голів прийняли спільне рішення: направити кошти на першочергові проекти, дійсно необхідні для наших громадян. Це реальний прогрес у розвитку інфраструктури району, незважаючи на складну політичну та економічну ситуацію в державі».

ДОБУДУЮТЬ ДВІ ГРУПИ І ГОСПОДАРЧИЙ БЛОК

Гнідинський сільський голова Олександр Лазаренко на робочій колегії презентував проект добудови дитячого навчального закладу «Веселка».

«Дитсадок побудовано 1978 року йі розраховано на 67 місць, — пояснив О. Лазаренко. — За останні 10-15 років кількість дітей дошкільного віку в Гнідині значно зросла. Наразі садок відвідує понад 150 дітлахів, майже стільки на черзі. Тому прийнято рішення добудувати дві групи та господарчий блок».

Кошторисна вартість проекту становить 4 млн 162 тис. грн. Район має намір виділити 2 млн грн. Решту — сільська рада. Строк виконання робіт за договором — 150 днів.

Питання місцеперебування та зайнятості дітей на період будівельних робіт наразі вирішується. Батькам запропонували звернутися до садочків у сусідніх Щасливому та Петропавлівському.

За попередніми даними, будівництво ДНЗ «Веселка» у Гнідині планується завершити до кінця поточного року.

ВІДТВОРЯТЬ САДИБУ ЧУБИНСЬКОГО

Будівництво садиби-музею П.П. Чубинського розпочнеться в селі з однойменною назвою по вул. Шевцової на земельній ділянці поруч із ландшафтним заказником загальнодержавного значення «Хутір Чубинського».

Презентуючи проект (на фото), Великоолександрівський сільський голова Галина Шевченко наголосила, що в музеї буде створено декілька зон: експозиційну – для стаціонарного демонстрування музейних предметів; наукову — для проведення наукових досліджень; рекреаційну — для відпочинку та обслуговування відвідувачів музею; господарську – для розміщення допоміжних господарських об’єктів: кухні, комори, санвузла.

За допомогою архівних фото та історичних документів у приміщенні максимально відтворять життя автора Державного Гімну України, відобразять побут, звички та захоплення Павла Чубинського, його творчі здобутки й надбання.

Орієнтовна вартість будівництва історичної пам’ятки близько 6 млн 126 тис. грн. Воно здійснюватиметься за умови співфінансування районної та сільської рад.

Олександра Шостак, прес-секретар Бориспільської РДА

Share Button